Arhivă : Cronici Înapoi

'Aura Castellum' la final de ediție

Publicat: luni, 22 Octombrie 2012 , ora 15.52

În cadrul celei de a doua ediții a Festivalului "Aura Castellum", în perioada 19-20 octombrie 2012, Centrul de Cultură Arcuș și-a deschis porțile publicului larg, prezentându-i o suită de manifestări atractive. Amănunte despre acest eveniment am primit de la criticul muzical Ecaterina Stan:


«Castelul Szentkereszty de la Arcuș are o aură. Are farmec, știe să dăruiască bucurie. În castel este sediul Centrului de cultură ce aparține Ministerului Culturii și Patrimoniului Cultural. Aură are cu certitudine și cel care îi este director din 2009, numitul Kopacz Attila, cu care duc mai departe experimentul de frumos și bine pentru cei dornici de muzică.

Pentru toți aceștia, dar și pentru noi, am făcut pe 19 și 20, ediția a II-a a Festivalului Aura Castellum. Eu sunt prima care mă dau în vileag cu ce mi s-a întâmplat: m-am dat jeep-ul prin parc, cei mici de tot au călărit ponei. S-a mâncat kurtos kalacs, un olandez a făcut cocktail-uri, s-a gătit la ceaun, a fost evident, multă muzică.

Vineri, Szász Magor, student al Universității Naționale de Muzică din București, la clasa lui Ștefan Tomas, împreună cu pianista Viorica Boerescu, a demonstrat că poate face cu contrabasul ce vrea el.

Sâmbătă a curs muzica paralel cu cele mai sus pomenite, vraja castelului a fost împodobită și mai tare prin recitalurile lui Alexandru Țala, Iulian Ochescu și Mădălina Pașol, pianiști uniți fără de vârstă prin instrumentul căruia îi sunt hărăziți. A urmat pianista Bianca Laszlo, din Sfântu Gheorghe, Valentina Munteanu, soprană, acompaniată de Ambrus Sandor, orădeanca Dora Munkacsi, tot pianistă și, în final, soprana Borsos Edit și pianista Ioana Maxim de la Opera Națională din București, charismatice, taman bine pentru a da o ultimă tușă de aură, ediției a II-a a acestui festival.»