Arhivă : Cronici Înapoi

Angela Gheorghiu - pe coperta Revistei 'Classica'

Publicat: marți, 8 Februarie 2011 , ora 14.58

În luna februarie 2011, Revista Classica, cea mai citită revistă de muzică în Franța, a ales-o pe Angela Gheorghiu pentru a-i împodobi coperta. Opt pagini de poze, articole și interviuri au adus-o pe soprana de origine română mai aproape de francezi. Ea nu a mai cântat de multă vreme la Paris, deși Opera Bastille o invitase chiar în Francesca da Rimini luna aceasta.

Dar, așa cum a recunoscut în interviu, cântăreața nu mai dorește să cânte cu Roberto Alagna. Sinceritatea cu care a abordat acest subiect, printre multe altele, a fost foarte apreciată. Pentru că în primul rând, Angela Gheorghiu a vorbit despre România, despre sprijinul primit în țară de la fosta ei profesoară, Mia Barbu, ale cărei sfaturi i-au permis Angelei să nu mai aibă nevoie de un alt îndrumător. A vorbit despre faptul că niciodată nu a dorit să-și părăsească țara natală, ca și despre rigoarea binefăcătoare a studenției la Conservatorul din București.

Revista Classica a subliniat ultimul ei triumf în rolul Adriana Lecouvreur în noiembrie 2010 la Covent Garden - singura instituție la care Angela a dat vreodată o audiție - flatându-i finețea, profunzimea adusă personajului și adaptabilitatea scenică.

Astăzi, cea care a învățat să trăiască cu ea însăși, care nu a fugit niciodată de destin, nu va mai anula nici un concert în ultimul moment. Și chiar dacă i se întâmplă să nu-și aducă aminte în ce țară se trezește, știe întotdeauna ce rol are de cântat.


Alexandra Diaconu