Arhivă : Cronici Înapoi

Lecția micului meloman la Tescani

Publicat: marți, 8 Iunie 2010 , ora 9.45
Am vorbit de nenumărate ori despre Pădurea fermecată. Am uitat să vă întreb cum vă închipuiți voi această pădure? Este una plină de copaci imenși sau, poate, una în care se găsesc o mulțime de poienițe, potrivite pentru plimbările elfelor noastre?

Dacă nu v-ați făcut nici o idee despre cum arată (deși nu cred să fie prea mulți care să nu-și fi imaginat, măcar pentru o clipă, această pădure), cel mai bine ar fi să faceți un popas la Casa memorială « Rosetti Tescanu - George Enescu ». Pădurea care ocrotește conacul este asemeni Pădurii noastre fermecate: retrasă, plină de copaci majestuoși, cu alei care îți conduc pașii, iar peste toate guvernează sunetele armonioase.

În casa memorială « Rosetti Tescanu-George Enescu » cele două elfe i-au întâlnit în 4 iunie 2010 pe micii melomani, elevi ai Școlii generale "George Enescu" din Tescani. Pianul maestrului, partiturile sale și tablourile le-au fost sprijin celor două, pentru a-i conduce pe copii în minunata lume a sunetelor. S-au întâlnit cu ucenicul vrăjitorului (sau poate că era, de fapt, Ton Piticoton...), cel care a folosit formula magică furată de la stăpânul său, pentru a scăpa de căratul apei. Au încercat apoi cele două elfe să-l ajute să împiedice apa să inunde toată casa, dar le-a fost imposibil. În cele din urmă, au fugit pentru că vrăjitorul cel puternic a venit și s-au speriat că vor împărți cu ucenicul soarta acestuia.

Singura problemă a ramas dacă toate acestea s-au întâmplat cu adevărat sau a fost numai păcăleala Pocchettinei. Oare toate vrăjile au fost facute doar de iscusita elfă pentru a se distra pe seama Ariettei? Nu știu sigur.

Tot ceea ce vă pot spune însă este că toți copiii prezenți au înțeles ce s-a întâmplat cu ucenicul vrăjitorului, cine a fost Paul Dukas și mai ales de ce au ajuns ele, Arietta si Pocchettina, tocmai din Împărăția sunetelor, acolo, în casa lui George Enescu.

Simona Tănascu