Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu dirijorul David Crescenzi

Publicat: marți, 6 Decembrie 2022 , ora 8.54

Muzicianul va conduce Orchestra de Cameră Radio miercuri, 7 decembrie 2022.

Domnule David Crescenzi, reveniți la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio, miercuri, 7 decembrie, pentru a interpreta o serie de lucrări semnate de Johann Sebastian Bach, Francois Couperin, Joseph Haydn și Antonio Vivaldi. Ați mai dirijat aceste lucrări înainte?

Nu, în afară de lucrarea de Vivaldi, pe care am mai interpretat-o în tinerețe, celelalte trei lucrări e află pentru prima dată în repertoriul meu.


Solistul serii va fi violoncelistul Răzvan Suma. Vă aflați la prima colaborare cu acesta?

Este prima noastră colaborare oficială. Îl cunosc pe Răzvan, este un muzician extraordinar. Însă lucrăm pentru prima dată împreună.


Pentru a interpreta lucrarea Gloria de Antonio Vivaldi, ansamblului i se va alătura Corul Academic Radio, pregătit de Ciprian Țuțu. Cum ați descrie această colaborare?

Cu maestrul Țuțu și cu ansamblul am făcut mai multe concerte, am mai interpretat lucrări de Verdi și am făcut mai multe concerte vocal-simfonice. Întotdeauna am considerat Corul Academic Radio drept cel mai bun cor din țară.


Cum credeți că va primi publicul repertoriul ales?

Eu cred că avem ceva nou, pentru că Bach este o „instituție" pentru toți muzicienii. Bach este compozitorul care a imprimat regula muzicii. Această suită, Suita nr. 3 este celebră, este aria din actul secund. Este celebră, deoarece au folosit-o mulți regizori, în reclame, în filme etc. Cred, de asemenea, că publicul va avea o reacție bună și vizavi de cei doi soliști.


Interviu realizat de Ana Sireteanu