Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu dirijorul Leo McFall

Publicat: marți, 8 Noiembrie 2022 , ora 17.31


Miercuri, 9 noiembrie, Alexandra Silocea și Orchestra de Cameră Radio evoluează sub bagheta lui Leo McFall în cadrul unui concert cu program semnat de Wolfgang Amadeus Mozart și Ludwig van Beethoven. Aflăm mai multe detalii de la dirijorul serii.


Cum au fost repetițiile până acum?

Au fost foarte plăcute, e multă energie și avem un program minunat, astfel că e grozav să lucrăm muzica pe care o avem. E foarte multă energie și e foarte multă voință de a face muzică.


Astăzi are loc prima repetiție cu solista?

Da, am mai cântat concertul împreună în Finlanda, deci ne cunoaștem, însă asta a fost acum deja patru ani. A fost un concert foarte bun, îmi place să lucrez cu ea, e o artistă grozavă!


Să ne vorbiți puțin despre program.

Am avut, după cum știți, o schimbare de program, avem acum un concert de Mozart în locul concertului de Schumann, deci partea I este dedicată integral lui Mozart, iar partea secundă este dedicată lui Beethoven. Aceștia doi sunt întotdeauna compozitori care își vorbesc unul altuia și merg bine împreună.


Aveți muzica de balet la Idomeneo. Cum se îmbină cu lucrarea concertantă?

Este, într-un fel, o piesă de spectacol semnată de Mozart, ce are 11-12 minute, ca un artificiu. În reprezentațiile integrale ale operei nu este, de obicei, cântată, pentru că nu ai timp de ea. Însă funcționează ca piesă orchestrală separată, de virtuozitate, este foarte grea, este extraordinară, ca o rachetă, spre final.