Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu tenorul Mihai Irimia, director artistic al Operei din Brașov

Publicat: marți, 12 Octombrie 2021 , ora 16.37

Pandemia nu a împiedicat Opera din Brașov să desfășoare o activitate intensă în stagiunea trecută. Instituția a derulat spectacole cu sau fără public în sală, efectuând o serie de transmisiuni on-line pentru spectatorii de acasă, inclusiv o premieră fiind prezentată în aceste condiții. Despre programul din noua stagiune a Operei aflăm detalii de la tenorul Mihai Irimia, director artistic al Operei din Brașov:


La Brașov continuați să aveți o activitate deosebit de intensă. Ați deschis stagiunea actuală în data de 18 septembrie, dar nu după o pauză, ci după o stagiune estivală. Între timp ați reușit să oferiți publicului și stagiunea baletului Anotimpurile, spectacol care nu a putut fi prezentat în stagiunea trecută, în condiții normale din cauza pandemiei. Ce spectacole eveniment și premiere aveți în plan pentru stagiunea 2021-2022?

Noi nu am început după o pauză, după o vacanță, ci am început după o stagiune estivală foarte stufoasă, unde au fost nu mai puțin de 17 evenimente în diferite locuri din Brașov. Am reușit să deschidem stagiunea indoor cu Carmen, un spectacol-eveniment, un spectacol unde am avut și un invitat de marcă, pe tenorul Hector Lopez. Ulterior, am avut un Rigoletto, unde publicul brașovean s-a bucurat de splendida voce a baritonului Lucian Petrean. În continuare o să avem încă două evenimente verdiene, o Traviată și un Trubadur. Din nou, în această sâmbătă, vom avea bucuria de a-l avea la pupitrul dirijoral pe maestrul Vlad Conta, iar protagonistă în Traviata va fi Veronica Anușca, o tânără de mare viitor. Și Trubadurul se va bucura de un invitat, de tenorul Răzvan Săraru, de la Opera din Constanța. O să avem în datele de 27 și 28 noiembrie premieră cu Elixirul dragostei, în regia unei tinere și sper că, încurajând-o, va fi de viitor și ea la fel ca și ceilalți pe care noi îi avem ca invitați, Claudia Machedon, o tânără regizoare de la Opera Națională din București și nu numai. În luna noiembrie vom începe cu o Gală unde vom avea invitați de marcă, printre alții, putând să vorbesc de soprana Paula Iancic, de tenorul Remus Alăzăroae și de mezzosoprana Antonela Bârnat. Această Gală va fi deschiderea tradiționalului nostru festival, de obicei internațional, dar având în vedere condițiile actuale va fi doar național. Vom avea pe data de 13 invitat Baletul Operei din Constanța cu Prinț și cerșetor, iar în data de 20 va fi Opereta maghiară invitată. E adevărat, nu o să uităm în această perioadă nici de micii și fidelii noștri spectatori. Vom avea un spectacol pentru copii, Peter Pan și lecții de balet pentru cei mici. Asta se va desfășura în luna noiembrie, iar în decembrie o să începem în forță pe data de 1, cu un concert cu ocazia Zilei Naționale a României, iar pe data de 4 vrem să aducem în atenția publicului brașovean și un gen mai puțin cunoscut - romanța. Vom face un concert extraordinar de romanțe. Ulterior vom face Liliacul și spre finalul lunii vor fi cel puțin trei spectacole de Crăciun. Evident vor fi și recitaluri și alte evenimente, dar acum o să vedem exact cum se vor desfășura o dată cu restricțiile din ce în ce mai prezente.


Interviu realizat de Florica Jalbă