Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Liliana Staicu, managerul Formațiilor Muzicale Radio, despre implicarea acestora în Festivalul Enescu

Publicat: luni, 23 August 2021 , ora 10.00

Fiecare ediție a Festivalului Internațional "George Enescu" implică, în parcursul său repertorial, și concerte ale ansamblurilor muzicale ale Radioului. Și în acest an, producțiile pe care le propun orchestrele și corurile radio reprezintă tot atâtea momente de interes pentru publicul festivalului întrucât o parte dintre lucrările abordate sunt prezentate pentru întâia dată în România.

Astfel, Orchestra Națională și Corul Academic Radio invită melomanii, în data de 15 septembrie, la Sala Palatului - în seria Mari orchestre ale lumii - să asculte, în variantă de concert, opera într-un act scrisă de Alexander von Zemlinsky - Der Zwerg - Piticul, după o povestire de Oscar Wilde.

Iar Orchestra de Cameră Radio va concerta la Ateneul Român, în 18 septembrie, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, într-un program Haydn-Ceaikovski, având-o alături pe celebra violoncelistă Alisa Weilerstein.

Corul Academic Radio este ansamblul cu cele mai multe prezențe pe podiumul Festivalului, colaborând, pe lângă orchestra Națională Radio, cu orchestre britanice de prim rang precum London Symphony sau Philharmonia. Acestui reputat ansamblu coral i se va alătura și Corul de Copii Radio, pe scena Sălii Palatului, în data de 5 septembrie, interpretând o primă audiție absolută, dedicată celei de-a 25-a ediții a Festivalului Enescu - Te Deum scrisă de Jose Cura, cel care se va afla și la pupitrul dirijoral.