Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Andreea Machidon

Publicat: joi, 29 Iulie 2021 , ora 14.01

Casa George Enescu din Mihăileni găzduiește, pe parcursul lunilor iulie-august, o Școală de peisaj, artă și sunet. Despre activitățile propuse în cadrul atelierelor aflați din interviul următor cu Andreea Machidon, coordonatorul programului educațional.

La casa George Enescu din Mihăileni are loc în această perioadă o școală de vară ce propune ateliere de peisaj, artă și sunet. Cum a pornit ideea organizării?

Ateliere au început chiar de anul trecut, odată cu inaugurarea casei George Enescu. Am terminat anul trecut restaurarea casei și am vrut să încercăm împreună cu comunitatea de copii și să vedem cum am putea lucra cu ei pentru a descoperi mai bine patrimoniul local și povestea casei Enescu. Ateliere de anul acesta sunt un fel de continuare firească a ceea ce s-a întâmplat anul trecut, însă cu un accent pus anul acesta pe partea de peisaj pe care vrem s-o investigăm, atât cu adulții, cât și cu copiii. Săptămâna aceasta începe școala de peisaj și artă dedicată tinerilor profesioniști sau oamenilor dornici de orice fel care vor să ne ajute să reamenajăm curtea casei Enescu, iar la sfârșitul lunii august avem plănuită o săptămână de ateliere sub numele de Ateliere de peisaj și sunet de dedicate copiilor.


Ce activități se vor derula în cadrul atelierelor?

Pentru săptămâna aceasta, împreună cu cinci voluntari care s-au înscris în această școală de peisaj și artă vom face lucrări de amenajare în grădină. Respectiv, vom face aleea principală, niște alei de acces pe lângă casă, vom avea plantați perimetrale de arbuști, plante cățărătoare, zone cu plante decorative, vom stabiliza malul din spatele casei, lucruri atât funcționale, cât și estetice care să ajute să pună în valoare mai bine casa și să putem să derulăm pe viitor mai multe activități, atât cu copiii, cât și pe partea de muzică, concerte în aer liber și alte activități culturale care s-ar putea lega de povestea casei.


Cum percepe comunitatea locală activitățile de la casa Enescu și cum apreciați interesul acesteia pentru proiectele pe care le organizați?

Având experiența anului trecut, în care, din păcate, am avut un număr limitat de copii cu care am putut să lucrăm, din cauza pandemiei și fiind restrânși de condițiile de atunci, am avut un feedback foarte bun, atât din partea copiilor, cât și din partea adulților. Iar de data aceasta, nici n-am început bine atelierele și deja s-a aflat vestea că vine echipa Pro Patrimonio înapoi la casa Enescu și primesc zilnic foarte multe mesaje de la copii, în care mă întreabă cum pot să fie de ajutor, când pot să vină și ei la casă, să se implice. Deci, comunitatea aș zice că este una foarte receptivă și care ne-a primit cu brațele deschise și sperăm să putem să lucrăm și să o implicăm cât mai mult în proiectele fundației.

Interviu realizat de Alexandra Scumpu