Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Dan Popescu, membru delegat Rotary Club Pipera

Publicat: vineri, 28 Mai 2021 , ora 9.17

În cursul zilei de astăzi, juriul competiției pentru obținerea bursei "Moștenitorii României muzicale" va anunța câștigătorul celei de-a II-a ediții a concursului. Tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 16 și 24 ani s-au înscris pentru a obține bursa în valoare de 4.000 euro, precum și oportunitatea de a susține un recital pe scena Sălii Radio. Proiectul este inițiat și realizat de Radio România Muzical în colaborare cu Rotary Club Pipera.

Despre implicarea Rotary Club Pipera în acest proiect aflăm de la Dan Popescu, membru al juriului delegat din partea Clubului:


Iată că se apropie de final și cea de-a doua ediție a competiției Bursa "Moștenitorii României muzicale", realizată de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera. În curând, vom afla și câștigătorul. Cum comentați această nouă ediție ce stă sub semnul unei pandemii aflate, sperăm cu toții, spre final?

Ultimul an a fost pentru toată societatea un an plin de provocări din toate punctele de vedere, dar cred că în mod particular pentru artiști. În special pentru muzicieni a fost un an dificil, un an în care foarte multe proiecte a trebuit să se revizuiască, repoziționeze, motiv pentru care consider că parteneriatul nostru, Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, a deschis această nouă oportunitate pentru artiștii interpreți români. Bursa "Moștenitorii României muzicale" este cu atât mai importantă în acest an, pentru a oferi o oportunitate tinerilor și tinerelor talente să fie evidențiați, să aibă oportunitatea să se prezinte publicului și, de ce nu, să concureze pentru o bursă care să le permită să-și realizeze proiectele muzicale.


Cât de important este în activitatea Clubului Rotary Pipera să fie parte a acestui proiect?

De la înființare, noi ne-am propus să ne focusăm, să ne îndreptăm atenția către proiecte care țin de leadership, de educație și de a inspira generațiile tinere către excelență, de a transfera experiența fie a unora dintre colegii noștri de club, fie a altor personalități marcante, să oferim din experiența acestor oameni, din exemplul oamenilor cu care noi, ca societate, putem să ne mândrim, către tânăra generație și către a educa sau a da o oportunitate.

În mod particular, muzica și proiectele pe care le-am dezvoltat în parteneriat cu Radio România Muzical în cadrul Proiectului "Moștenitorii României muzicale" sunt foarte importante pentru noi pentru că... cu ce ne putem mândri ca nație mai mult decât cu artiștii și cu cultura?! E foarte importantă viața reală, viața de business, viața economică și restul profesiilor, toate sunt importante, dar câteodată, ceea ce ne înalță cel mai mult sunt cultura și valorile aspiraționale pe care le poate genera atenția către frumos, atenția către excelent în acest domeniu - cultură și muzică - consider că poate inspira generațiile tinere foarte puternic.

În concluzie, Proiectul "Moștenitorii României muzicale" este foarte important pentru noi. Avem o mare plăcere să colaborăm cu Radio România Muzical și dorim să dezvoltăm împreună proiectul și pe noi axe pe viitor.


În România încă nu putem spune că mediul de afaceri sprijină substanțial proiectele muzicale. Din punct de vedere al omului de afaceri, cât de importante sunt asemenea inițiative de susținere a muzicii culte?

Sunt multe priorități din punct de vedere civic, social, educațional, cultural și, de ce nu, și de sănătate, mai ales în utimul an, care trebuie abordate de către potențialii donatori sau sponsori, sau corporații care doresc să se implice social. Și-atunci, în aceste priorități, muzica este una dintre ele. N-aș putea eu să prioritizez pentru că, de exemplu, pentru noi și pentru corporațiile care ne susțin, muzica este o prioritate foarte importantă. Depinde foarte mult și de pasiunea oamenilor care sunt în cadrul acestor organizații, care direcționează până la urmă interesul pentru anumite domenii de implicare socială și civică. Eu mă refer la interesul clubului nostru, Rotary Club Pipera. E foarte important pentru noi să dăm un exemplu - și-n muzică, dar și-n celelalte domenii - și, de ce nu, să inspirăm și pe alții să vină alături de noi și să susțină aceste proiecte care oferă tinerilor o oportunitate, o idee, o inspirație chiar dacă nu este pentru a urma o carieră muzicală, o carieră de business, de IT, medicină sau în orice altă profesie. E o inspirație pentru oricine un exemplu de excelență la un tânăr cu care ne mândrim, un tânăr de talie mondială - cum sunt toți cei care au participat la Proiectul "Moștenitorii României muzicale" la Sala Radio sau în online. Ei sunt inspirație pentru orice tânăr din orice domeniu în opinia mea.

Interviu realizat de Florica Jalbă