Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu trompetistul Sebastian Burneci

Publicat: joi, 13 Mai 2021 , ora 15.47

În această seară, pe scena Sălii Radio, are loc un nou concert propus de Big Bandul Radio.

Seria Jazz Evenings at Radio Hall continuă cu proiectul “Blue Notes”. Aș vrea să ne prezentați pe scurt ideea din spatele acestui eveniment?

Am hotărât să aducem de această dată în atenția ascultătorilor și urmăritorilor noștri de pe internet, titluri faimoase, binecunoscute ale label-ului “Blue Notes” din perioada anilor '60. Deci, în principiu, cam asta este ideea repertoriului, dar sigur că sunt direcții personale, cum de obicei aducem în tot ce am cântat de când am început această serie de concerte.


Să vorbim puțin despre cei pe care îi vom asculta pe scena Sălii Radio, deoarece joi, 13 mai, înțeleg că evenimentul se desfășoară în formulă redusă.

Suntem în formulă de cvintet, da, începând din vara anului trecut când am hotărât să concertăm, dar pentru că nu ne-au permis condițiile, restricțiile, să fim întreg Big Band-ul pe scenă, am ales formule mici. Acest lucru s-a permanentizat și cred că cel mai mult am avut opt sau poate nouă persoane din efectivul de 18, cât are Big Band-ul Radio, dar de această dată vom fi cinci. Vom fi o formulă de cvintet. Alături de mine va fi saxofonistul Cătălin Milea, pianistul George Natsis, care este și semnatarul proiectului, cel care a ales titlurile și le-a aranjat muzical și tot ce este nevoie, îl avem pe contrabasistul Adrian Flautistu și la baterie, Adrian Zmău.


Interviu realizat de Petre Fugaciu