Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu dirijorul Ionel Tudor

Publicat: joi, 22 Aprilie 2021 , ora 10.23

În această seară, pe frecvențele Radio România Muzical și Radio România Cultural va putea fi ascultat concertul Big Bandului Radio, condus de Ionel Tudor. Sub titlul Ages of Animated Jazz, printre soliștii serii se numără trompetistul Sebastian Burneci, pianistul George Natsis și saxofonistul Paolo Profeti. Pentru mai multe detalii despre concert ascultăm un interviu cu dirijorul serii, Ionel Tudor, realizat de Petre Fugaciu.


Cum au decurs repeti
țiile până acum?

Repetițiile decurg foarte bine. Avem studioul 8 în care încăpem foarte bine tot Big Band-ul Radio păstrând distanțare, secția ritmică cu măști, iar ceilalți, suflătorii, sunt fără măști, că altfel nu ar putea să sufle dacă ar purta mască, dar repetițiile și concertele pentru noi, în momentul în care suntem tot colectivul Big Band-ului Radio sunt o plăcere. Este păcat că la fiecare concert al nostru, sala este goală și simțim lucrul acesta, pentru că noi eram obișnuiți cu feedback-ul publicului. Sperăm că lucrurile vor intra în normal.


Să ne vorbiți puțin despre programul serii.

Este un concert pe care îl dedicăm minunatei lumi a desenului animat și al jazzului clasic. L-am gândit împreună cu Sebastian Burneci, un component de bază al Big Band-ului Radio. Avem producții, precum Pantera Roz sau Cartea junglei. Concertul se numește Ages of Animated Jazz și sperăm ca de fiecare dată să avem succes, să avem foarte mulți urmăritori. Publicul, de fiecare dată, reacționa la solourile interpreților din cadrul Big Band-ului, la fiecare piesă pe care o cunoșteau și ne transmiteau acea emoție. Noi transmitem emoție și ei o înțelegeau foarte bine și ne aplaudau. Deci, lucrul acesta ne lipsește. Concertul este prezentast, așa cum v-am obișnuit de Cristi Marica, un om foarte drag nouă, care se alătură de fiecare dată în calitate de prezentator Big Band-ului Radio și avem solouri foarte frumoase de Sebastian Burneci, George Natsis, Profeti, Florian Radu, Cătălin Milea. Sunt surprize foarte, foarte frumoase.