Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu trompetistul Sebastian Burneci

Publicat: joi, 11 Martie 2021 , ora 15.20

Seria Jazz Evenings at Radio Hall continuă cu un concert intitulat Love Around the World. Cum ați ales tematica evenimentului din această seară?

Suntem la a VIII-a ediție a acestor recitaluri, într-o formulă mai mică a membrilor Big Band-ului Radio. Toată povestea a fost bineînțeles impusă de pandemie și de restricții și de faptul că noi ne-am dorit să cântăm și să fim alături de public și atunci ne-am adaptat. Am cântat online, am cântat doar în FM, fără public în sală și într-o formulă restrânsă și suntem la al optulea concert care, având loc în luna martie, am zis să facem un cadou muzical, doamnelor, domnișoarelor, având în vedere că tocmai am sărbătorit și luna iubirii și luna femeilor și primăvara, și bineînțeles, speranța noastră a tuturor că vom reveni la o formă de normalitate.


Programul îmbină muzici din spații geografice diverse. Cum s-a conturat și care este elementul ce le unește?

Toate aceste piese au două elemente în comun, mesajul inițial, acela al cântecului de dragoste și abordarea noastră muzicală, de această dată în cvintet. Totul este aranjat într-o manieră jazzistică, chiar dacă aceste cântece sunt la origine muzică pop sau cu influențe tradiționale, cum este în cazul piesei pe care o cântăm din Cuba sau care au fost scrise inițial pentru a fi muzică de film. Elementul comun este maniera interpretativă și mesajul pe care noi vom încerca să îl sugerăm cât se poate de mult, pentru că bineînțeles, un cântec de dragoste are avantajul versurilor care ajung direct la oameni, dar deși într-o abordare instrumentală eu cred că mesajul va fi evident.


Vorbiți-ne despre artiștii împreună cu care veți fi pe scenă. Cum decurge colaborarea?

Colaborarea datează de foarte mulți ani cu fiecare dintre ei. De această dată vom fi în formulă de cvintet. Eu voi cânta exclusiv la fligorn. Alături de mine pe scenă vor fi George Natsis la pian, Adrian Flautistu la contrabas, Laurențiu Zmău la baterie și Adrian Cojocaru la percuție, el fiind și prim trombonistul Big Band-ului Radio. De altfel, toți muzicienii sunt membri ai Big Band-ului Radio, dar există și alte formule la proiectele pe care le-am pus cap la cap până acum. Am avut și octet și sextet. De fiecare dată, toți membri ai Big Band-ului Radio.


Pentru că suntem în perioada de campanie de vaccinare, aș vrea să vă întreb dacă personal considerați că aceasta reprezintă o posibilă soluție pentru revenirea în sălile de concerte.

Bineînțeles că nu pot decât să-mi dau cu părerea. Nu am pregătire în domeniu încât să spun că este o soluție. Din felul în care mi-a fost prezentată și pot să spun poziția mea față de această abordarea asupra problemei, consider ferm că este o soluție. De altfel, mi-am și făcut primul vaccin. Urmează și rapelul la intervalul acela impus. Cred, dar repet, fără să pot susține cu argumente medicale că este o soluție și că în general, în fiecare domeniu există profesioniști și atâta timp cât medicii au venit cu această soluție, eu consider că ar trebui tratată ca atare.

Interviu realizat de Alexandra Scumpu