Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Ruxandra Georgescu despre promoțiile din librăriile Humanitas

Publicat: joi, 25 Februarie 2021 , ora 21.14

Zilele muzicii clasice sunt marcate și în acest an de colaborarea dintre postul nostru și Librăriile Humanitas. În perioada 1-31 martie, Librăria Humanitas Kretzulescu oferă o reducere de 15% la toate discurile, iar în intervalul 24-28 martie, aceste promoții vor fi disponibile în toate librăriile Humanitas.

Nu este primul an când librăriile Humanitas marchează Ziua Muzicii Clasice, cu o serie de promoții. Ce înseamnă acest parteneriat pentru dumneavoastră?

Într-adevăr, este al patrulea an în care avem acest parteneriat. Clienții noștri, chiar așteaptă de doi ani această campanie, pe care o avem întotdeauna în luna martie, la început de primăvară, la început de sezon și ne bucurăm că acest lucru a devenit deja o tradiție. Acest parteneriat, pentru noi, înseamnă încă o confirmare a faptului că, cei care trec pragul librăriilor Humanitas, așteaptă de la noi nu doar cele mai bune, cele mai noi și mai interesante apariții editoriale, ei vin în librăriile noastre și pentru atmosfera pe care o găsesc la noi, atmosferă întreținută, iată, și de astfel de parteneriat cu cei de la Radio România Muzical.


Aș vrea să ne spuneți cum au perceput clienții dumneavoastră această inițiativă, în anii trecuți.

Așa cum spuneam și la întrebarea precedentă, clienții noștri au fost foarte încântați și nu puțini au fost cei care ne-au întrebat în legătură cu acest parteneriat. Librarii noștri, bineînțeles, au fost mereu acolo să le răspundă la întrebări și în urma feedback-ului lor, ne-am dat seama că toată luna martie în care am avut acest parteneriat, a fost o lună în care, atât noi, cât și cei care au trecut pragul librăriilor noastre, s-au bucurat și au ajuns mai aproape de muzica clasică.


Cum ați spune că a afectat pandemia vânzările în general și vânzările de CD-uri, în particular?

Perioada pe care am traversat-o și pe care, trebuie să spunem, nu-i așa, încă o traversăm, pentru că încă nu avem foarte multe certitudini, dar sperăm să fie din ce în ce mai bine, în lunile care urmează, cum spuneam, toată această perioadă care, iată, ține deja de aproape un an ne-a afectat, într-adevăr, atât pe vânzarea de carte, cât și pe vânzarea de non-carte, însă, după o perioadă în care librăriile noastre au fost închise, am revenit și ne-am bucurat să ne întoarcem alături de clienții noștri în librării, în spațiile pe care ei deja le cunoșteau și de care le-a fost dor. În perioada aceasta suntem încă, într-un fel de acomodare. Vrem să începem cât de curând și cu evenimentele cu care i-am obișnuit pe cei care vin la noi în librării, dar în același timp a fost și o perioadă în care am văzut foarte bine, cei care ne vizitează atât de des au fost și solidari cu ceea ce s-a întâmplat și ne-au susținut prin vânzările online foarte bune, pe care le-am avut în această perioadă, atât la cărți, cât și la partea de non-carte și CD-uri.

Interviu realizat de Petre Fugaciu