Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu pianista Angela Drăghicescu

Publicat: luni, 28 Octombrie 2019 , ora 14.49

Pianista Angela Drăghicescu, violistul Elias Goldstein și clarinetistul Eli Eban vor susține un recital cameral în cadrul Stagiunii de Marți Seara de la Ateneul Român, marți, 29 octombrie. 

Cum ați ajuns în această formulă? Alături de violistul Goldstein știm că ați mai cântat, dar în trio, alături de clarinetistul Eli Eban, este prima oară când apăreți pe scenă în această formulă camerală?

Da, este prima oară. Este o colaborare specială, nu neapărat numai pentru că avem o relație profesională atât de frumoasă, dar și repertoriul este foarte diferit. Este o formație de trio aparte, nu este întâlnită foarte des, și am hotărât să apărem în această formulă tocmai pentru a explora acest repertoriu atât de frumos, mai rar întâlnit și a omagia această relație foarte bună pe care o avem de aproape doi ani toți trei; bineînțeles, cu domnul Goldstein de mai mult timp, având în vedere că dânsul a fost și înainte la Ateneul Român, tot în calitate de solist cu mine într-un concert de duo.


Programul cuprinde și un opus de Enescu. Știm că sunteți o promotoare entuziastă a valorilor muzicale românești. A fost propunerea dumneavoastră, presupun, să interpretați Piesa de concert pentru pian și violă de Enescu la Ateneu.

Da, a fost, într-adevăr, propunerea mea. Având în vedere că cu domnul Goldstein am înregistrat - și este premieră internațională, de fapt - la marea casă de discuri Centaur Records, Sonata a III-a pentru vioară și pian a lui George Enescu în aranjamentul dânsului pentru violă. Aveam o legătură foarte specială cu muzica lui Enescu și am decis ca de data aceasta să venim pe scena Ateneului cu o piesă care a fost scrisă original pentru violă, o piesă foarte cunoscută și în repertoriul violoștilor.


Recitalul de la Sala Mică a Ateneului vine la final de octombrie, după cursul de măiestrie și recitalul susținut la Universitatea Națională de Muzică București. Ce alte date ale agendei viitoare ar mai fi de punctat?

Sunt multe lucruri foarte frumoase care ne implică nu numai pe noi, cei trei pe care i-ați menționat, dar și recitalul de duo cu fiecare. În următoarea lună, pe 14 noiembrie, vom avea la Amy E. du Pont Musical Center la Universitatea din Delaware - împreună cu domnul Goldstein - un recital care lansează acest CD și în Statele Unite, în care vom cânta premiera internațională a unei piese de marea compozitoare Jennifer Higdon, câștigătoare a trei premii Grammy. După care, urmează un proiect la Indiana University cu domnul Eli Eban, unde este actualmente profesor. Vom reveni în țară cu câteva concerte care sunt încă în plan de finalizare tot pentru acest CD cu domnul Goldstein, pentru a aduce publicului românesc această înregistrare care a fost promisă acum doi ani. Și, bineînțeles, mai departe sperăm să fim legați și de alte proiecte la New York, la Carnegie Hall.


Interviu realizat de Maria-Isabela Nica