Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu bateristul Vlad Popescu, inițiatorul ”Stagiunii de jazz” la Teatrul ACT

Publicat: marți, 7 Mai 2019 , ora 9.47

Vlad Popescu, de acum o prezență constantă, nu doar în Stagiunea de Jazz la Teatrul Act, dar și la Radio România Muzical. A devenit o obișnuință înaintea unui nou concert să-ți adresăm câteva întrebări. Ce veți oferi publicului, miercuri, 8 mai, pe aceeași scenă underground din Calea Victoriei?

O să ne bucurăm de un nou concert foarte bun, un proiect complet nou. M-am gândit, împreună cu George Natsis să luăm câteva piese din muzica pop și muzica ușoară românească și să le readaptăm complet în manieră  jazz,  de data aceasta pentru un cvintet. O să-i avem invitați  pe  Paolo Profeti și pe Sebastian Burneci.


De ce este interesant să privim din perspectivă jazzistică spre ceea ce are de oferit rock-ul sau muzica ușoară, folk?

În principiu, jazz-ul fiind o muzică de creație, noi ne-am gândit că se poate crea pornind de la  aceste piese,  ele în principiu se pot duce la un alt nivel, nu doar cel gândit de compozitor în faza inițială.


Cum se alcătuiește o piesă în forma în care publicul o ascultă?

Noi ne gândim în avans,  ce proiect să alcătuim, ne gândim la o listă de 15-20 de titluri, după care, ușor, ușor le periem, le selectăm și practic rămânem cu 10 titluri în funcție de cronometraj, doar acele titluri care ne fac să   ne simțim cel mai bine, creând un interplay între muzicienii care fac parte din proiect - eu, Adrian Flautistu la contrabas, George Natsis la pian, Sebastian Burneci la trompetă și Paolo Profeti, saxofon alto.


Cine se ocupă de aranjamente?

În cea mai mare parte, George Natsis. Pe 8 mai vor fi titluri de  Alexandru Andrieș, Nicu Alifantis, Timpuri Noi, Aura Urziceanu.


Miercuri, înțeleg că vom pune la trecut rock-ul și muzica ușoară și la prezent, jazz-ul.

Da.


Interviu realizat de Marina Nedelcu