Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu soprana Ana-Camelia Ștefănescu

Publicat: duminică, 31 Martie 2019 , ora 10.51
Mâine, 2 aprile 2019, de la ora 18:00, la Muzeul Colecțiilor de Artă (Calea Victoriei 111), are loc o nouă ediție a seratelor muzicale OPERA FANtastica, inițiate și moderate de colega noastră Luminița Arvunescu, în colaborare cu "Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură". Invitata searatei din această săptămână este soprana și profesoara de canto stabilită la Bruxelles, Ana-Camelia Ștefănescu. Muziciana ne-a acordat un interviu în care ne-a vorbit despre evenimentul de mâine și ne-a spus ce însemană pentru ea revenirea la București după o absență de 10 ani.

Aș vrea să vă întreb la ce v-ați gândit când ați primit invitația Luminiței Arvunescu de a fi protagonista uneia dintre întâlnirile OPERA FANtastica?

M-am gândit: în sfârșit, mă întorc în țară cu deosebită plăcere și, într-adevăr, abia aștept să-mi revăd colegii, să-mi revăd profesorii, țara, locurile unde am crecsut și am studiat.


Când a fost ultima dată când ați revenit aici?

În 2009 am cântat Lucia di Lammermoor, la Opera Națională.


Care sunt subiectele pe care v-ați dori să le dezbateți la București?

Merg foarte mult pe spontaneitate. Nu m-am gândit încă la ceva precis, dar depinde de atmosfera în care mă voi regăsi împreună cu Luminița.


Ați pregătit și câteva momente muzicale.

Sigur. Vor fi momente muzicale din Obradors, Bellini, Puccini, Menotti, Rossini. Concertul este destul de spumos și sper să placă publicului.


Ce înseamnă pentru dumneavoastră să cântați sau să vorbiți, iată, la București, acasă?

Sigur că sunt emoții mai mari pentru că majoritatea acelor care vor veni marți seară sunt cunoștințe, colegi, profesori și atunci emoțiile sunt mai mari și mai ales faptul că mă reîntorc în țară, după o perioadă destul de lungă; sper că va fi bine. Oricum, încântarea mea este peste măsură să pot fi din nou acasă și să pot cânta.


Spuneți-ne, pe lângă această venire la București, cum arată agenda dumneavoastră în această perioadă. Știm că vă împărțiți activitatea între concerte, cursuri...

Sunt profesoară la Conservatorul din L'ameur și am 23 de studenți și asta îmi ocupă destul de mult timp. Pe lângă toate acestea, am o familie cu trei băieți, de care trebuie să mă îngrijesc. Producții de operă, în principiu nu am în vedere tocmai pentru că viața mea de zi cu zi s-a schimbat și nu-mi mai pot permite să pot pleca de acasă o lună, o lună jumătate pentru o producție. Și atunci concertele și recitalurile îmi convin mult mai mult.


Interviu realizat de Ana Diaconu