Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Alexandru Crețu, președintele C’art Fest

Publicat: miercuri, 18 Iulie 2018 , ora 14.55

În perioada 15-22 iulie se desfășoară în comuna Cristian din Brașov ediția a V-a a C’art Fest


La nivel muzical aveți o ofertă variată, de la jazz și blues la concerte corale, de la muzică rock și etno-rock la muzică veche și concerte simfonice. Ce au în comun muzicienii pe care i-ați invitat și cum ați conceput oferta muzicală a festivalului?

În primul rând, au în comun calitatea înaltă. Ne dorim să menținem niște standarde ridicate în ceea ce privește invitații pe care îi avem la festival. Asta ne-am dorit încă de la început, nu doar pe parte muzicală, ci pe toată latura artistică, să diversificăm cât se poate de tare.


Care este publicul țintă al evenimentelor muzicale pe care le propuneți?

Dacă la început festivalul s-a adresat în primul rând comunității locale, cea în care se desfășoară acest festival, și anume cristolovenilor, încet încet am depășit granițele Cristianului. Acum se știe foarte bine de festivalul nostru în întreg județul și ne place nouă să credem că suntem deja o capitală culturală a județului. Avem semnale că vin spectatori din întreaga țară. Ba mai mult decât atât, au fost persoane și din afara țării care deja au fost la Cristian. Dacă vorbim despre un target pe categorii de vârstă, nu există așa ceva; avem de la ateliere pentru copii – ateliere care se desfășoară în curtea Sălii Mari unde avem și spectacolele de teatru și proiecțiile de film – până la evenimente care se adresează tuturor categoriilor de oameni. Deci, nu există un public țintă clar, însă, da, ne dorim foarte tare ca acolo unde putem să insuflăm. Aici ne referim în primul rând la cei tineri care să fie cât se poate de aproape de partea culturală și, dacă putem, să ne dezvoltăm cumva împreună.

Interviu realizat de Petre Fugaciu