Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Festivalul Internațional al Muzicii de Cameră de la Brașov

Publicat: joi, 12 Iulie 2018 , ora 11.47
La Brașov continuă, în organizarea Filarmonicii locale, Festivalul Internațional al Muzicii de Cameră. Concertele au loc de la ora 19.00 la Sala Patria, până în data de 14 iulie. Detalii despre ultimele trei zile de Festival ne oferă Alexandra Grancea, PR-ul Filarmonicii din Brașov:

Vineri, 13 iulie, vom avea invitați reumiți din țară și nu numai alături de noi, printre care Alexandru Tomescu la vioară, Mario Hossen la vioară, domnul Anton Niculescu la violoncel, Răzvan Dragnea la pian, Andrei Licareț va fi de asemeni alături de noi la pian, Ansamblul Percutissimo vor fi alături de noi. Aici, membrii acestuia Doru Roman, Amelia Trifu, Daniel Jumugă Cuibariu și Patrick Cojerean. În program vom avea Franz Schubert, Paganini, Șcedrin, Filz, Schmitt, Gomez, Minoru, iar pentru sâmbătă, 14 iulie, alături de noi vor fi Alexandru Tomescu, Florian Murtaza, Eliza Julia Fluder, Anton Niculescu, Răzvan Dragnea, Kiril Rodin și Seon Jeong Kim. În program vom avea lucrări de Boccherini, Saint Saens, Șostakovici, Glazunov și Ceaikovski.


Până la aceste două recitaluri avem programat un eveniment și în această seară – joi, 12 iulie.

Da, este vorba despre Trio Smetana din Praga, unde îi avem alături de noi, pe scena Sălii Patria, pe Jitka Cechova, Radim Cresta și Jan Palenicek cu un program extraordinar, un program în care vom regăsi lucrări compuse de Suk și Smetana. Programul este complex, armonios închegat pentru acest festival, care numără anul acesta ediția cu numărul 41. Fiind o manifestare artistică cu valoare de unicat, devenind astfel pentru câteva zile, în această săptămână, casa în care se întâlnesc marile personalități ale muzicii de cameră.


Lucian Haralambie