Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu dirijorul Voicu Popescu

Publicat: vineri, 8 Decembrie 2017 , ora 11.59

Astăzi, 9 decembrie 2017, de la ora 19:00, Studioul "Mihail Jora" al Radiodifuziunii Române găzduiește concertul intitulat "Noi umblăm să colindăm", susținut de Corul de Copii Radio, alături de dirijorul Voicu Popescu. Cu acesta din urmă, am avut bucuria să discut în urnmătorul interviu.

În 9 decembrie veți dirija concertul de colinde al Corului de Copii Radio, devenit deja o tradiție pentru bucureșteni. Ce surprize ați pregătit pentru aceste sărbători?

Ca în fiecare an, ne gândim să aducem câte ceva nou sau să apelăm la amintiri frumoase pentru întâlnirea cu publicul nostru căruia trebuie să-i mulțumesc că anul acesta a reușit să achiziționeze biletele înainte de începerea concertului. Mi-am imaginat acest concert ca pe o călătorie frumoasă în timp și geografică, în același timp și, după ce vom fi deschis cu o piesă îndrăgită foarte tare de către copiii noștri, "Peisaj de iarnă", unde stabilim locul în care se desfășoară toată această acțiune, vom cânta la început unele dintre cele mai frumoase colinde românești - deci, plecăm de acasă, cu colinde românești - și vom călători în lumea largă. Începem cu Balcanii noștri, cu Bulgaria, cu Grecia. După aceea ne vom duce spre Germania, Franța, Polonia, chiar și Ucraina. După aceea vom evada și mai departe, în America latină, după care ne întoarcem frumos acasă, la colindul nostru tradițional. Cred că în povestea aceasta un bun ghid ne va fi Delia Nartea, prezentatoarea, care a pregătit și ea niște momente frumoase poetice. Încercăm să sensibilizăm și noi pe cei prezenți pentru ca să primească aceste sărbători așa cum se cuvine.

Închei prin a vă întreba ce alte proiecte pregătiți alături de Corul de Copii Radio pentru acest început de an 2018.

Programul de muzică alternativă, aflat în al treilea an la Hanul Gabroveni - o muzică pe care copiii din ziua de astăzi o ascultă și o îndrăgesc. În primăvară venim cu un concert tonic și plin de viață; ne gândim să apelăm la muzica celor mai cunoscute filme. În același timp, nu uităm că anul viitor este anul Marii Uniri și va trebui să reanimăm proiectul "Romanian Roots", un proiect în care apelăm la tradițiile românești.

Interviu realizat de Ana Diaconu