Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Gala Premiilor Operelor Naționale - la Opera Națională București

Publicat: marți, 5 Decembrie 2017 , ora 14.57
Cel mai important eveniment al scenelor lirice românești - Gala Premiilor Operelor Naționale, ajunsă în 2017 la ediția a V-a - se va desfășuram pentru al doilea an consecutiv, pe scena Operei Naționale București. Despre organizarea acestei gale ne-a vorbit Beatrice Rancea, managerul interimar al teatrului bucureștean și în acealași timp Invitatul Săptămânii în Perpetuum Mobile.

Acest eveniment este gândit cu foarte mult timp înainte pentru că invitatul special al acestei gale este renumitul tenor Juan Diego Flórez. Negociem cu el ca să aibă această perioadă disponibilă pentru venirea la București încă de acum un an; este un eveniment așteptat de atâta timp, iar Juan Diego Flórez va veni pe scena operei bucureștene. Premiul special al galei, care s-a acordat de fiecare dată unui artist român cu o carieră prestigioasă în străinătate, anul acesta îi revine doamnei Marina Krilovici. Pe lângă acești invitați speciali, care vor susține și un program artistic - Juan Diego Flórez are niște arii de o dificultate tehnică extraordinară, va avea și un moment-surpriză la finalul recitalului - Opera va pregăti momente de balet, momente de virtuozitate a corului și a orchestrei. O altă surpriză în Gala Premilor Operelor Naționale va fi și numărul impresionant de invitați din afară, mă refer la celebra soprană Patrizia Ciofi, care va veni la gală special pentru a acorda un premiu pentru ce mai bun artist liric, regizorul de operă și teatru Vincent Boussard, care va veni să acorde premiul pentru cel mai bun regizor. Avem în sală criticul de operă, care are și cea mai importantă publicație de specialitate în Italia, Sabino Lenoci; va oferi un premiu pentru debut feminin. Avem nume mari din lume, care vor veni să ofere premii pentru laureații acestei gale. Spectacolul se va desfășura între orele 19.00 - 22.00, joi 7 decembrie.


La doar o zi distanță, Opera Națională București organizează o a doua gală, de această dată una dedicată celor 96 de ani de la înființare instituției. Invitatul special de vineri, 8 decembrie, este tenorul Teodor Ilincăi. Ce pregătește teatrul pentru această seară de sărbătoare?

Pentru această sărbătoare propunem un program cu arii celebre. Invitatul special este mult iubitul nostru tenor Teodor Ilincăi, pe care publicul bucureștean de-abia l-a așteptat. Am avut și premieră cu opera-recital Tosca, în care a evoluat Teodor. Va fi o seară specială, în care toți artiștii lirici ai scenei bucureștene, mă refer la angajații instituției, vor fi prezenți în acest spectacol de gală.


Ce alte proiecte propuneți publicului pentru acest final de an, atunci când vorbim de Opera Națională București?

În afară de repertoriul curent, în care regăsim Lacul lebedelor, Traviata, Boema, avem pregătită tot în premieră pentru tenorul Teodor Ilincăi alături de Corul de Copii, Corul Operei și Orchestra noastră o seară specială pentru sărbătoarea Crăciunului. Teodor Ilincăi va interpreta, alături de soliștii Operei, colinde românești și internaționale. Va fi o seară specială și totodată urmează o a doua premieră cu Tosca în recital; de data aceasta va debuta Bianca Mărgean. Tot atunci îl avem ca invitat pe tenorul Marius Budoiu.


Interviu realizat de Lucian Haralambie