Arhivă : Interviuri Înapoi

Turneul 'Twenty Shades of Music' - interviu cu flautistul Ion Bogdan Ștefănescu

Publicat: marți, 26 Septembrie 2017 , ora 15.50

Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și chitaristul Costin Soare pornesc din 27 septembrie într-un turneu de promovare a discului lor "Twenty Shades of Music". Până în decembrie 2017, cei doi muzicieni vor susține concerte la Timișoara, Buzău, Buzău, Sibiu, Brașov și în China, la Beijing.

Cu detalii, flautistul Ion Bogdan Ștefănescu:

"CD-ul prezintă o suită de 20 de dansuri, o paralelă extraordinară între muzica Balcanilor și cea a Americii Latine. Din zona balcanică am ales dansurile lui Bartok și un compozitor foarte spectaculos, compozitor care vine din lumea rock-ului de fapt, Miroslav Tadic: sunt dansuri macedonene cu un efect extraordinar la public. Din partea latino-americană am ales Astor Piazzola și Celso Maciado, doi compozitori care, iată, au scris pentru această combinație perfectă de sunet - flaut și chitară. Sunt niște dansuri foarte antrenante, pline de voluptate, de lascivitate. Twenty Shades of Music este un CD unic pe piața românească pentru că până acum nu a existat o astfel de propunere sonoră - flaut-chitară. În plus, niciodată nu a fost pusă pe suport audio o astfel de muzică, o muzică care poate fi ascultată la orice oră din zi și din noapte, o muzică care aduce liniște, bunăvoie, senzualitate.

Astăzi, noi, artiștii depindem de reclama pe care reușim să ne-o facem și parteneriatul nostru cu Radio România este esențial, fiindcă în felul acesta, oamenii vor afla de acest eveniment pe care noi îl prelungim pe parcursul a trei luni. Turneul de promovare debutează la Timișoara, apoi vom cânta la Buzău, la centrul cultural, la Cercul Militar Național și Filarmonica din Sibiu, Filarmonica din Brașov și total inedit și spectaculos, am fost preluați de Institutul Cultural Român și vom avea două concerte în China, la Beijing."

Detalii complete despre turneul, aici

Declarație preluată de Larisa Clempuș