Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu violoncelistul Anton Niculescu

Publicat: marți, 2 Mai 2017 , ora 12.05

Săptămâna aceasta violoncelistul Anton Niculescu susține două recitaluri, unul la Brașov și altul la București, sub cupola Ateneului, în compania pianistului italian Bruno Canino. Detalii ne-a oferit chiar artistul.


Domnule Anton Niculescu, zilele acestea propuneți publicului român două recitaluri pe care le veți susține în compania pianistului Bruno Canino, cunoscut artist care a colaborat cu nume precum Itzhak Perlman, Pierre Amoyal și Luciano Berio printre alții. Cum este să cântați împreună? Cum a apărut această prietenie muzicală?

Îl cunosc pe Bruno Canino de, poate, 25 de ani, de pe vremea când eram prim-violoncelist la Scala din Milano; de atunci am început să colaborăm. În ultimii ani, a venit destul de des în România - la Brașov și la București, de altfel - în Festivalurile "Marile serate muzicale" din Brașov și cel de la Ateneul Român. Va fi, de asemenea, invitat și în acest an, după aceste două concerte. Primul concert, cu program Beethoven - trei sonate pentru violoncel și pian. Noi von cânta Sonata a II-a, a III-a și a IV-a. Iar în zilele în care se va desfășura evenimentul sunt: la Brașov - 2 mai, ora 19.00, la Sala Patria, în 3 mai, la Ateneul Român, în București, la ora 19.00. Așteptăm publicul din Brașov și din București cu mare, mare plăcere la aceste superbe sonate pentru pian și violoncel.


Ce alte proiecte pregătiți pentru viitorul apropiat?

În luna iulie - 7, 8, 9 iulie - la Ateneul Român - "Marile serate muzicale"; a treia ediție în București. Iar la Brașov, vor fi aceleași "Mari serate muzicale", ale Brașovului de data aceasta, pe 30 și 31 septembrie și 1 octombrie acest an, ca festivaluri mari. Eu, personal, mai am niște concerte în Bulgaria, în Republica Moldova, Japonia, o să fiu la Viena, de asemenea, și-n Italia.

Interviu realizat de Radu Mihalache