Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu compozitoarea Felicia Donceanu

Publicat: joi, 23 Februarie 2017 , ora 15.06

IERBURI DE LEAC, un Medalion Componistic dedicat Feliciei Donceanu, un spectacol de teatru muzical conceput ca un puzzle, în care voci, instrumente, actori adaugă fiecare câte o frântură dintr-o hartă care reprezintă o lume mai bună, mai sănătoasă, mai armonioasă. Că ea seamănă cu universul copilăriei, nu este o pură întâmplare, spectatorii vor redescoperi prin artă elixirul tinereții fără bătrânețe.


Doamnă Felicia Donceanu, vom asista cu plăcere la un concert dedicat creației dumneavoastră, duminică 26 februarie, la Ateneul Român, de la ora 17,00 - un concert care se pare că ar fi un remediu pentru toate tipurile de tristețe, cu o muzică plină de umor dar și de nostalgie. Cum poate un compozitor să vindece sufletele ascultătorilor prin muzica sa?

Un compozitor, prin creația sa, poate să inducă o stare de bine. Eu mi-am propus să provoc sau să induc o stare bună, luminoasă, ca oamenii care sunt acolo să zâmbească. Tot ceea ce am făcut pentru acest spectacol a fost într-o stare care mi-a făcut mie bucurie și am vrut neapărat, să o împărtășesc, în primul rând interpreților.


Ce formații și ce interpreți participă la concert?

În primul rând Trio "Mozaic" cu pianista Diana Spânu, violonista Oana Vișenescu si clarinetistul Emil Vișenescu, participa si violonistul Gabriel Dănilă. Ei au mai colaborat cu Anca Sigartău, cu domnul Gruia Sandu și cu Mihai Bisericanu. Mentionez si ansamblul "All's Choir" al Asociatiei "Smart Art" care organizeaza concertul. De fapt tot concertul este bazat pe piesele mele.


Veți oferi ierburi de leac ascultătorilor. Acesta este chiar titlul unei lucrări a dumneavoastră...

Da.. Există iarăși o lucrare, tot cu textul meu, "Cutia cu surprize"; mai este o pantomimă, se cheamă "Fantasia" (aici sunt cei trei din formația Mozaic, care și cântă și joacă în același timp). Apoi, două piese corale - Retrotango și o piesă mai lirică, de primăvară. Totul e sub semnul unei bune dispoziții care pornește de la mine și, Doamne ajută! și publicul măcar să zâmbească.

Interviu realizat de Laura Ana Mânzat