Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu dirijorul Cristian Măcelaru

Publicat: miercuri, 21 Decembrie 2016 , ora 12.07
Orchestra Română de Tineret cântă în 21 decembrie sub bagheta dirijorală a lui Cristian Măcelaru. Evenimentul are loc începând cu ora 19.00 în Sala Mare a Ateneului Român, pe afiș fiind înscris oratoriul Messiah de Georg Friedrich Haendel. Soliști sunt soprana Irina Ionescu, mezzo-soprana Hilary Summers, tenorul Sunnyboy Dladla și bas-baritonul Gary Griffiths. Participă Corul de Cameră "Preludiu", pregătit de Voicu Enăchescu. Detalii am aflat de la Cristian Măcelaru:


Cristian Măcelaru, vă veți afla în această seară, pe scena Ateneului Român, în compania Orchestrei Române de Tineret și a Corului de Cameră Preludiu și veți interpreta Oratoriul Messiah de George Friderich Handel. Ce înseamnă pentru dumneavoastră această lucrare?

Este o oportunitate deosebită pentru mine, mai ales pentru faptul că Oratoriul Messiah nu se cântă foarte des în România, dar ne-am dorit această oportunitate, să pot să aduc această capodoperă pe scena Ateneului și nu numai pentru publicul din România, dar și pentru muzicienii care cântă această muzică. O oportunitate care nu există chiar în fiecare zi. Acum în Vest, Oratoriul Messiah se cântă foarte, foarte des. Este o piesă care se aude peste tot în lume, mai ales în jurul Crăciunului. De aceea este un concert pentru mine foarte special și unicat.


Tocmai ce se încheie un an și începe un an nou, 2017. Ne puteți spune ce planuri aveți pentru acesta?

În România voi fi iarăși la pupitrul orchestrelor Radio și Filarmonica George Enescu și de-abia aștept să mă reîntorc ca de obicei. Vin cu mare bucurie la București și mă bucur să continui această colaborare pe care am început-o acum câțiva ani cu aceste două orchestre. În restul lumii, voi fi foarte mult în Europa, în primăvara acestui an, poate mai mult decât în anii trecuți. Deci, pentru cei care sunt la Berlin sau la Munchen sau în Londra, așa mă pot căuta și găsi la pupitrele orchestrelor din orașele mari din Europa.


Interviu realizat de Radu Mihalache