Arhivă : Interviuri Înapoi

Accord Vibes și Anca Țurcașiu interpretează muzica lui Astor Piazzolla la Sala Radio

Publicat: duminică, 4 Decembrie 2016 , ora 16.43

„Piazzolla, just tango” – un nou turneu Accord Vibes, un concept special. Cum a pornit ideea și cum s-a concretizat ea am aflat de la vibrafonistul Alexandru Anastasiu, care se află în turneu alături de acordeonistul Fernando Mihalache, contrabasistul Cezar Knihinschi și de Anca Țurcașiu.

Ideea a pornit odată cu întâlnirea cu prietenul și colegul meu Fernando Mihalache acum vreo șase ani – ideea Accord Vibes – și atunci s-a materializat pentru prima dată cu proiectul „Just Musette”, iar acum bineînțeles că urmează „Just Tango” cu muzica lui Astor Piazzolla, o muzică foarte ofertantă, o muzică incredibilă, ce te transpune în aproape toate stările posibile. Ce este inedit în acest proiect este faptul că aranjamentele noastre diferă de ceea ce publicul ascultător este obișnuit să audă la muzica lui Piazzolla, adică o muzică scrisă și interpretată ca atare. Noi aducem improvizația în prim plan; am preluat temele lui Astor Piazzolla și, practic, ne exprimăm cel mai bine prin improvizație. De asemenea, un element de noutate și o surpriză este Anca Țurcașiu, care reinterpretează tema Mariei și alte câteva piese Piazzolla într-o manieră proprie și aduce plus valoare proiectului.

Iar muzica este, după cum spuneam, incredibilă, un crossover între clasic și jazz – se încadrează foarte bine în ambele genuri. Este muzică, ce să mai discutăm! Și ne face plăcere să vă invităm duminică la concert, pe 4 decembrie, la Sala Radio, la ora 19.00, iar apoi Ploiești – 11 decembrie și Brașov – 14 decembrie. Ploiești, la Filarmonică și Brașov, la Sala Patria. Toate concertele încep la ora 19.00.

Interviu realizat de Andreea Chiselev