Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Festivalul 'Vară Magică' ajunge la final

Publicat: marți, 23 August 2016 , ora 14.11
Orchestra de Tineret România-Moldova va concerta miercuri seară, 24 august 2016, pe scena Ateneului Român în ultimul concert din cadrul Festivalului "Vară Magică". Cristian Mandeal va conduce acest ultim concert al seriei, urmând ca violoncelistul Marin Cazacu să evolueze în postura de solist. Suita nr.1 op.9 în Do major de George Enescu, Aria lui Lenski din opera "Evgheni Oneghin" de Piotr Ilici Ceaikovski și Suita "Romeo și Julieta" op. 64 de Serghei Prokofiev. Concertul este programat pentru ora 19:30. Dorin Ioniță, organizatorul Festivalului "Vară Magică", a vorbit despre ediția din acest an și despre acest ultim concert:


Iată-ne la finalul celei de-a V-a ediții a Festivalului "Vară Magică", de data asta cu o orchestră de tineret România-Moldova, care-l are la pupitru pe maestrul Cristian Mandeal și solist pe violoncelistul Marin Cazacu. În program avem o lucrare de Enescu - Suita în Do major op.9, Ceaikovski - Aria lui Lenski din opera "Evgheni Oneghin" și Prokofiev - Suita "Romeo și Julieta". Este un concert - repetiție generală înainte de deplasarea la Berlin, la Festivalul Young Euro Classic. Este un concert de mare ținută. Sperăm să avem săli pline ca și până acum, la celelalte concerte ale acestei veri care, cred eu, a fost într-adevăr magică din punct de vedere muzical, cultural și social, de ce nu.

Vă așteptăm cu drag miercuri, 24 august, la ora 19.30, pentru prima audiție a Orchestrei de Tineret România-Moldova.


Cum vedeți dumneavoastră ediția din 2016? Cum s-a desfășurat ea?

Ediția din 2016 a fost o confirmare. Acest proiect, care a început în urmă cu cinci ani în această formulă, a prins viață. A fost o dovadă clară a faptului că bucureștenii aveau nevoie de un astfel de program. Niciodată cultura nu intră în vacanță. "Vara Magică" a confirmat că bucureștenii și Bucureștiul aveau nevoie de un astfel de program.

Interviu realizat de Lucian Haralambie