Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Ioana Cristina Goicea și Răzvan Costin Filipoiu în Festivalul Vara Magică

Publicat: marți, 9 August 2016 , ora 14.03
Tinerii muzicieni Ioana Cristina Goicea și Radu Costin Filipoiu sunt invitați astăzi sub cupola Ateneului Român, în cadrul Festivalului "Vară Magică". Detalii despre acest recital, și nu numai, aflați de la cei doi protatgoniști:


Ioana Cristina Goicea, ai susținut recent un recital în festivalul Schleswig-Holstein, în programul căruia a fost inclusă și Sonata a III-a "în caracter popular românesc" de George Enescu. Cum a fost receptată lucrarea în Germania?

A fost un succes extraordinar, am primit aplauze la scenă deschisă. Toată lumea a fost deosebit de încântată, mai ales că am cântat un program atât de contrastant - Beethoven și Enescu. Toată lumea a găsit asta o idee deosebită.


Revii acum acasă - pentru că studiezi la Hanovra - și vei susține în 10 august un recital în Festivalul Vară Magică, în care este inclusă din nou Sonata enesciană. Te rog să ne oferi mai multe detalii despre programul ales.

Este un program foarte contrastant. Voi începe cu Ciaccona de Bach, după care va urma Sonata nr. 6 de Beethoven. După pauză, Wieniawski - Variațiuni după o temă originală, iar în încheiere va fi Sonata a III-a de Enescu și ne bucurăm să oferim un program deosebit publicului.


Răzvan Costin Filipoiu, ai o vastă activitate ca interpret de muzică de cameră. Cum se desfășoară aceasta - la Nürnberg, din câte știu?

Lucrez la Conservatorul din Nürnberg și cânt la clasa de contrabas a profesorului Dorin Marc și la cea de canto a lui Siegfried Jerusalem.


Ce ne poți spune despre colaborarea ta cu Ioana Cristina Goicea?

Ne cunoaștem de puțină vreme și este o plăcere să cântăm împreună.


Și o întrebare adresată amândurora: Cum vedeți rolul seriei Vară Magică - un festival ce îmbogățește viața muzicală bucureșteană pe timpul perioadei estivale?

E un lucru foarte bun și pentru public și pentru muzicieni.

Ioana Cristina Goicea: Vară Magică este un festival deosebit. Eu am mai cântat în acest festival în urmă cu mai mulți ani și observ cu mare plăcere că în fiecare an acest festival se dezvoltă, artiști de renume sunt invitați aici și de aceea pentru noi este o onoare să participăm.


Interviu realizat de Andreea Chiselev