Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Filarmonica din Pitești se mută în casă nouă

Publicat: vineri, 5 August 2016 , ora 9.41
Filarmonica din Pitești va începe stagiunea 2016-2017 într-o sală de concerte nouă. Despre noul sediu ne-a vorbit Jean Dumitrașcu, managerul instituției.

Filarmonica din Pitești se mută în casă nouă zilele acestea. Acest nou sediu a fost realizat de către Primăria Municipiului Pitești în urma unor demersuri îndelungate către Ministerul Culturii și RADEF pentru preluarea de administrare locală a unui fost cinematograf central din municipiul Pitești. După preluarea acestui cinematograf, Primăria a realizat un proiect pe fonduri europene pentru transformarea radicală a acestui imobil într-un sediu cultural multifuncțional. Într-adevăr au trecut mai bine de trei ani, până când clădirea a fost finalizată și până în momentul în care Primăria a primit de la constructor clădirea în administrare și ne-a fost nouă predată pentru folosință. În prezent, suntem în plin proces de mutare a tuturor bunurilor pe care le deținem, lucruri care până acum nouă ani au fost desfășurate în două locuri, la sediul social cel de la Casa Cărții, care din august va fi la Centrul Multifuncțional și de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Pitești, unde am fost chiriași vreme de nouă ani de zile.


Ce pregătește ansamblul simfonic în această perioadă și ce ne puteți spune despre stagiunea 2016-2017?

Pe 19 august, Filarmonica Pitești va susține un concert simfonic în aer liber. De mai mulți ani organizăm în perioada mai-septembrie, concerte în aer liber pentru publicul larg. De data aceasta, pregătim un concert cu pagini simfonice de mare popularitate fără soliști, pentru a scoate în evidență faptul că muzica simfonică poate să atragă. Ne pregătim pentru stagiunea care vine. Va fi o dublă stagiune, stagiune simfonică, începând din 15 septembrie și o stagiune camerală, începând din 17 septembrie. Avem, din păcate, o uriașă problemă; noua sală este mai mică față de sala pe care am deținut-o până luna trecută, la Casa Sindicatelor, în sensul că sunt 400 de locuri, față de 804 locuri. În felul acesta trebuie să dublăm numărul de concerte, pentru a veni în întâmpinarea publicului piteștean, foarte numeros. Mulțumesc publicului care a fost alături de noi până acum și îl așteptăm să fie alături de Filarmonica Pitești în continuare, pentru că fără public noi nu am avea rațiune de a fi.


Interviu realizat de Lucian Haralambie