Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Concertul 'Suflet în culori' - Interviu cu Mihai Stan

Publicat: joi, 31 Martie 2016 , ora 10.33

2 aprilie este Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, prilej cu care se organizează, pentru al treilea, un concert special la Ateneul Român.


Domnule Mihai Stan, în calitatea dumneavoastră de președinte al Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură, organizați pe 2 aprilie - de Ziua Internațională a Conștientizării Autismului - cea de-a treia ediție a concertului caritabil "Suflet în culori". Aș vrea să încep prin a vă întreba care au fost ecourile primelor două ediții?

Prima ediție a avut loc în 2014, pe 3 aprilie. A fost un prim pas, un proiect pilot pentru a vedea cum reacționează publicul la asemenea evenimente. Totul s-a desfășurat la Sala Radio și i-a avut ca protagoniști pe soprana Rodica Vică, tenorul Ștefan Pop, violonistul Vlad Maistorovici și pianistul Ștefan Doniga. Ca orice proiect pilot, la început de drum, s-a desfășurat foarte bine, dar cu fiecare ediție, publicul a început să conștientizeze că prin simplul fapt că se cumpără un bilet și participă la un eveniment de calitate poate ajuta un copil diagnosticat cu autism. Fondurile strânse din vânzarea biletelor ajung la Asociația Help Autism, pentru care noi am făcut acest concert anual, pentru a susține programele de prevenire a autismului.

Cea de-a doua ediție a avut loc anul trecut, tot la Sala Radio, în data de 29 martie și i-am avut ca invitați pe violonistul Remus Azoiței și pe pianistele Mara Dobrescu și Diana Ionescu.

De la fiecare ediție am remarcat că publicul a început să vină mult mai numeros. Iar anul acesta, la cea de-a treia ediție, de data aceasta la Ateneul Român, îi avem invitați pe soprana Leontina Văduva, pe muzicianul Grigore Leșe, pe maestrul Nicolae Licareț la orgă și pe pianista franceză Laure Cambau, venită împreună cu Leontina de la Paris special pentru acest eveniment.

Până în acest moment, după cum am văzut pe site, vânzarea biletelor a mers foarte bine, sala Ateneului fiind aproape plină. Sperăm că lucrurile vor merge bine în continuare, astfel încât să ne întâlnim și anul viitor, la cea de-a patra ediție.


Ați pomenit deja numele importante ale artiștilor ce urmează să evolueze pe 2 aprilie 2016 la Ateneul Român, începând cu ora 19.00. Aș vrea să vă întreb ce alcătuire va avea programul muzical?

Programul muzical l-am conceput, bineînțeles, de comun acord cu artiștii, dar am încercat să aduc împreună, pe aceeași scenă, mai multe personalități ale muzicii noastre naționale și internaționale, dar să aibă în comun ceva. Și aici, acel ceva este faptul că maestrul Grigore Leșe cântă muzică tradițională autentică românească. Am invitat-o pe Leontina Văduva, care va cânta bijuterii populare românești, astfel încât programul să fie în concordanță cu ce cântă și maestrul Grigore Leșe. Maestrul Nicolae Licareț va veni și va cânta o piesă la orgă "Agnus Dei" și, în acompaniament cu Leontina Văduva și pianista Laure Cambau, "Ave Maria".

Interviu realizat de Monica Isăcescu