Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. George Natsis, Adrian Flautistu și Vlad Popescu în prima zi a Festivalului 'Jazz in Chuch'

Publicat: marți, 29 Martie 2016 , ora 12.46
Pe George Natsis îl puteți asculta în concertele Big Band-ului Radio, în Stagiunea de jazz a Teatrului ACT, unde cântă împreună cu trio-ul său și cu alți invitați. Este un nume binecunoscut în muzica pop și în jazz-ul românesc - pianist, aranjeur, compozitor și dirijor, cu o carieră frumos conturată.


Bun găsit la Radio România Muzical!

Mulțumesc pentru invitație!


Avem plăcerea de a anunța un alt eveniment; veți susține primul concert, veți deschide practic Festivalul "Jazz in Church". Este un concert cu o conotație specială… câteva detalii despre ceea ce se va întâmpla în 30 martie la Biserica Luterană din București.

În primul rând, ceea ce mi-a sunat cu totul special a fost chiar titlul acestui festival - Jazz în Church - și am mai întrebat încă o dată: "Domnule, sunteți siguri că vreți să cântăm în biserică… și în Biserica Luterană acest repertoriu?" Da. Mărturisesc că am stat și m-am gândit foarte bine cum poate fi abordat repertoriul respectiv și cred că va fi un eveniment plăcut. Proiectul cu care am fost solicitat este proiectul "Michel Petrucciani" pe care noi îl derulăm în fiecare an în Stagiunea de Jazz… Sigur, mai schimbăm piesele, dar atmosfera este în general aceeași, este una mai romantică, mai de introspecție, mai meditativă. Vrem să scoatem în evidență foarte mult personalitatea celui care a fost Michel Petrucciani și sper că asta vom realiza și în concertul din 30 martie.


Este implicată în acest concert și Autoritatea Națională a Persoanelor cu Dizabilități. Este un parteneriat? Puteți să oferiți detalii?

Am aflat despre acest parteneriat în momentul în care am văzut că intrarea este liberă la acest concert și am întrebat cum se poate, cine are curajul să organizeze un festival cu intrare liberă? Eu mă bucur că ne vom adresa unui public special, un public care poate are mai rar ocazia să meargă la un concert. Oricum, sper să fie plină biserica.


Festivalul Jazz in Church se află la cea de-a patra ediție. Deja organizatorul său, Cristi Moraru, ne-a declarat că de trei săptămâni biletele s-au epuizat. Cunoașteți cumva afișul acestei ediții? Cum vi se pare?

Da, este un afiș impresionant. Ceea ce mi-a sărit în ochi de la bun început a fost faptul că va concerta în acest festival și marele chitarist Lionel Loueke. Este cunoscut iubitorilor de jazz prin faptul că e cel care cântă alături de Herbie Hancock și nu numai; are o mulțime de proiecte personale, el fiind un instrumentist cu o personalitate cu totul aparte.


Și alături de el vor fi saxofonistul John Surman, trompetistul Palle Mikkelborg, pianistul Tord Gustavsen - nume consacrate...

Da, și vor fi și tineri reprezentanți ai jazz-ului românesc… ceea ce este un lucru foarte bun.


Absolut… Toma Dimitriu. Așadar, între 30 martie și 3 aprilie, Bucureștiul găzduiește nume de referință din jazz-ul autohton și internațional sub sigla "Jazz in Church". Unde ați plasa jazz-ul într-o ierarhie personală?

E o pasiune. Aș putea spune că e mai mult decât un hobby; un hobby nu înseamnă neapărat meserie, dar jazz-ul face parte din meseria mea… E o stare. De multe ori mă regăsesc și mă liniștesc și am o stare bună atunci când cânt jazz, când improvizez, când pot să comunic cu publicul în acest limbaj. E o ierarhie a minții și a inimii mele.

Interviu realizat de Marina Nedelcu