Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. 'Primăvara magică' - concert la Ateneul Român

Publicat: miercuri, 9 Martie 2016 , ora 12.17

Orchestra Română de Tineret, condusă de Cristian Mandeal, își începe seria concertelor de primăvară cu o prezență pe scena Ateneului Român sâmbătă, 12 martie 2016, o seară desfășurată sub genericul "Primăvara magică".

Programul de la București se va relua în două festivaluri internaționale în serile de 13 și 15 martie, la Ruse și Chișinău. Concertul de la Ruse va avea loc în cadrul Festivalului Internațional March Music Days aflat la ediția cu numărul 56, iar cel de la Chișinău în cadrul Festivalului Internațional Mărțișor 2016, desfășurat la Sala Filarmonicii.

Despre concertul de la București ne-a vorbit Dorin Ioniță, directorul general al Lanto Communication - co-organizator al concertului.


Care este programul acestei manifestări dirijate de Cristian Mandeal?

Este un program destul de interesant. În prima parte avem Trei dansuri românești de Theodor Rogalski și Variațiunile pe o temă rococo de Ceaikovski. În partea a doua - Wagner, Preludiu și moartea Isoldei și, bineînțeles, suita din Cavalerul rozelor, cea care a dat și titlul concertului, pentru că fiecare concert al meu are un titlu. De data asta - Cavalerul rozelor, fiind început de primăvară, legat de ziua minunatelor noastre partenere de viață, legat de viața pe care o trezește începutul de primăvară.


Este același concert pe care ansamblul dirijat de Cristian Mandeal îl va susține și la Ruse și la Chișinău. V-aș ruga să ne vorbiți despre aceste două prezențe.

România, prin Orchestra Română de Tineret, este invitată încă o dată la Festivalul de la Ruse, unde îndrăznesc să spun că nu mai am emoții cu Orchestra Română de Tineret care oriunde a concertat a avut succes. La Chișinău, de asemenea, ne pregătim pentru 15 martie, la Festivalul de la Chișinău, cu același program. Iată, vom avea acest program la București în primă audiție, după care Ruse și Chișinău. Vă invit sâmbătă, este un concert unde vă aștept cu drag.


Ne-am obișnuit ca Lanto Communication să ne ofere concerte de foarte bună calitate, mai ales pe timpul verii. Ce ați pregătit în cadrul Festivalului "Vară magică", ce nume propuneți?

Aceeași idee… dacă vreți, persistă această idee de a prezenta tineri artiști valoroși. Pe lângă orchestrele noastre de tineret - Orchestra Română de Tineret și Sinfonietta Junior - vom avea Orchestra de Tineret a Portugaliei alături de noi. E foarte posibil, încă se discută, Orchestra de Tineret a Olandei, dar în același timp vom avea și artiști consacrați. Eu mi-am propus în fiecare ediție ca Valentin Gheorghiu să fie prezent în "Vară magică" și mai sunt și alte surprize. Pregătesc și niște surprize; dați-mi voie să nu le trădez, să rămână surprize.

Interviu realizat de Lucian Haralambie