Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Concertul Extraordinar 'Marin Constantin 91' susținut de Corul 'Madrigal'

Publicat: marți, 23 Februarie 2016 , ora 12.38


Sâmbătă, 27 februarie 2016, începând cu ora 16.00, Sala George Enescu a Universității Naționale de Muzică din București găzduiește Concertul Extraordinar "Marin Constantin 91", susținut de Corul Național de Cameră "Madrigal". Am vorbit despre această întâlnire cu publicul cu Anna Ungureanu, dirijorul ansamblului.

Pentru al doilea an consecutiv susțineți un concert dedicat memoriei maestrului Marin Constantin. Care este programul pe care îl propuneți pentru concertul de sâmbătă?

Într-adevăr, acest concert programat anul acesta chiar de ziua maestrului Marin Constantin, adică pe 27 februarie, este un concert foarte mult așteptat mai ales pentru faptul că ne întâlnim cu toți madrigaliștii vechi și noi, valoroși, care au stat în preajma Madrigalului ori de câte ori noi am avut concert.

Vom cânta în programul nostru câteva piese sau partituri dragi maestrului Marin Constantin, cum ar fi celebra piesă Matona, mia cara sau Vezosette, imnul neoficial al Madrigalului, Vezosette nimfe e belle. Vom cânta și câteva partituri noi pentru că ne dorim omagierea marelui maestru printr-un sunet actual, dar care ține cont încă de specificul sunetului madrigalesc, creat de geniul Marin Constantin. Vom cânta și două piese compuse de Marin Constantin, pentru că el este o personalitate în muzica românească, nu numai dirijor; două din acestea - Heteros și Suita prahoveană - vor fi cântate în acest concert. Ne străduim să aducem în fața publicului câteva imagini elocvente despre personalitatea și geniul maestrului Marin Constantin. Cred că o să fie un melanj foarte frumos și deosebit. Cel mai mult îmi place la acest program că va fi special prezentat de doamna Sorina Goia, cea care va face un fir de aur între toate aceste piese cântate cu Marin Constantin și, respectiv, piesele care n-au fost cântate cu dânsul.

Marin Constantin trăiește încă prin muzică, trăiește încă prin sunetul Madrigalului și vă așteptăm cu drag la acest eveniment special.

Declarație preluată de Lucian Haralambie