Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. 'A journey into classical' - un disc semnat de violonistul Răzvan Stoica

Publicat: vineri, 25 Septembrie 2015 , ora 12.28

Vineri, 25 septembrie 2015, are loc în sala Grand Colosseum a Palatului Bragadiru un recital susținut de violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica. Evenimentul este prilejuit de lansarea în premieră în România a albumului "A journey into classical". Despre acest disc, Răzvan Stoica a declarat:


Este un proiect foarte drag mie. Este, în primul rând, primul CD al orchestrei pe care o conduc în Olanda - Camerata Stradivarius. Este un CD care cuprinde opt track-uri, opt dintre cele mai dragi piese, cum ar fi Paganini - Fantezie pe tema Capriciului nr.24, Bazzini - Dansul spiridușilor, Tzigane de Ravel și altele. Practic, astăzi vom avea lansarea acestui prim disc al Cameratei Stradivarius.


Evenimentul are loc la Palatul Bragadiru, printr-un recital pe care-l susțineți alături de sora dumneavoastră - Andreea Stoica. Ce ați pregătit pentru cei care vor fi în Sala Grad Colosseum?

În primul rând am pregătit acest CD; practic, toate track-urile de pe acest CD le vom interpreta live, în aranjamentele originale. Pe lângă aceste piese de Paganini, Bazzini, Piazzolla, vom introduce și o piesă a compozitorului estonian Arvo Pärt, dat fiind că anul acesta împlinește 80 de ani. Am preferat să alegem și o piesă modernă pentru acest recital. Pe lângă aceste piese, mai avem câteva surprize pe care le vom lansa la finalul concertului, câteva piese pe care însă nu le voi spune momentan.

Vă așteptăm în seara aceasta, împreună cu sora mea, Andreea Stoica, în Sala Grand Ball Colosseum de la Palatul Bragadiru din București. Ora de începere este 20:00. Vom avea, cu siguranță, un recital frumos și, sper eu, emoționant.

Interviu realizat de Lucian Haralambie