Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Luiza Borac pe scena Ateneului Român

Publicat: vineri, 30 Ianuarie 2015 , ora 13.28

Pianista Luiza Borac se află în România pentru a susține sâmbătă, 31 ianuarie 2015, un recital la Sala Mare a Ateneului Român. Purtând titlul de "Chants nostalgiques", recitalul reprezintă un omagiu adus tenorului Ion Buzea. Detalii despre programul recitalului am primit chiar de la solista serii:


Programul recitalului de mâine seară este legat de apariția celui mai recent disc al meu, "Chants Nostalgiques" - "Cântece nostalgice". Titlul este inspirat de lucrarea cu același titlu de Constantin Silvestri, marele dirijor și compozitor român. Silvestri a fost un elev al marelui nostru Enescu și a fost primul dirijor român care a prezentat opera Oedip în România, în 1958. Sub semnul nostalgiei am alcătuit programul acestui album; în primul rând, nostalgie pentru marii pianiști-compozitori ai trecutului - Franz Liszt și Serghei Rahmaninov. De asemenea, o nostalgie a Vienei de altădată, a nemuritorului vals vienez evocat de compozitori geniali precum Leopold Godowsky sau Fritz Kreisler în celebra sa lucrare "Suferințele și bucuriile dragostei", o lucrare foarte îndrăgită de public. Un moment cu totul special pe acest disc este omagiul către unul dintre cei mai mari tenori români - Ion Buzea - cu prilejul împlinirii frumoasei vârste de 80 de ani. Acest disc "Chants Nostalgiques" s-a bucurat de o apreciere pozitivă în afara României, în presa internațională de specialitate și de aceea în doresc foarte mult să-l prezint și acasă, în România, în fața publicului român. Întotdeauna apariția în fața publicului român este ceva special pentru mine, o bucurie cu totul deosebită, fiind la mine acasă, înconjurată de muzicieni care mă cunosc de mulți ani, de fani care au venit la multe concerte, prieteni dragi. Programul este unul deosebit atât conceptul de nostalgie, reprezentat atât de minunat de acești titani ai pianului, cât și momentul de omagiu adus unuia dintre cei mai cântăreți ai noștri.

Vă invit mâine seară să petrecem împreună o seară romantică sub cupola Ateneului. Și pentru că este o seară deosebită, am pregătit câteva surprize publicului chiar la începutul serii.

Declarație preluată de Lucian Haralambie