Arhivă : Interviuri Înapoi

Festivalul 'Classics for pleasure' însuflețește Sibiul

Publicat: marți, 12 August 2014 , ora 11.09
Chiar dacă e vară, muzica nu se lasă toropită de căldură la Sibiu, ci răsună în cadrul unui festival impresionant găzduit de fosta capitală culturală a României. Șapte concerte în șase zile vor aduce pe scena sălii Thalia, dar și în spații neconvenționale artiști de marcă. Festivalul a fost deschis în 11 august 2014 de extraordinara pianistă Elisabeth Leonskaja, aflată în compania orchestrei Romanian Sinfonietta dirijată de Horia Andreescu. Ce alte evenimente propune festivalul, aflați din interviul de mai jos pe care ni l-a acordat Constantin Grigore, manager de proiect al manifestărilor.


Ce evenimente propune festivalul în următoarele zile?

Festivalul continuă în 12 august cu un concert susținut de Camerata Regală; dirijorul ei, Constantin Adrian Grigore o va avea ca solistă pe violonista Rebekka Hartmann, într-un program cu lucrări de Vivaldi și Ceaikovski. Miercuri, tot la Sala Thalia am pus în scenă spectacolul "Gianni Schicchi" de Giaccomo Puccini, o operă în concert și joi este ultima zi în care festivalul va avea loc la Sala Thalia, unde Filarmonica din Sibiu va susține un concert, avându-l la pupitru pe Kah Chung Wong, câștigătorul concursului internațional de dirijat "Jeunesses Musicales" București, ediția 201. Solist va fi violoncelistul Andrei Ioniță, un tânăr care are deja nenumărate premii internaționale și naționale, în prezent deținând o bursă de studii în Germania.

Tot joi, începând cu ora 17.00 la biserica Ursulinelor din Sibiu este programat un recital al mezzosopranei Oana Andra, acompaniată la pian de Alexandru Petrovici. Cei doi oferă program de muzică religioasă, dedicat sărbătorii Sfintei Mării.

Festivalul se mută vineri în Piața Mare din Sibiu, cu un concert marca Proms of Delight, unde orchestra Bucharest Symphonic Pops, dirijată de maestrul David Crescenzi, îi va avea ca soliști pe soprana Narcisa Brumar și pe tenorul Marius Vlad Budoiu.

De asemenea, pianistul Dan Mihai Ungureanu va fi prezent într-un concert care va propune publicului un gen de muzică pe placul tuturor, pornind de la arii din opere și uverturi, mergând până la muzică de film; seara conține chiar și câteva surprize pe care îi voi lăsa pe cei prezenți în piață să le descopere.

Festivalul se închide sâmbătă, 16 august, tot în Piața Mare, unde am dorit să punem un proiect îndrăzneț în scenă, o operă în aer liber: este vorba despre "Bărbierul din Sevilla" de Rossini, unde Orchestra Operei Naționale din Cluj-Napoca, soliștii și corul instituției vor fi dirijați de maestrul Gheorghe Victor Dumănescu.

Interviu realizat de Petra Gherasim