Arhivă : Interviuri Înapoi

Interviu cu Corina Belcea

Publicat: luni, 3 Februarie 2014 , ora 12.27

Violonista Corina Belcea a devenit recent pentru a doua oară mamă, dar asta nu o împiedică să aibă un program extrem de dinamic. Cvartetul Belcea pe care îl conduce are programate concerte în toată Europa și din septembrie - în toată lumea. Iar șirul de succese a început deja, odată cu concertul pe care cei patru muzicieni l-au susținut la Opera Bastille din Paris. Mai multe amănunte aflăm chiar de la artistă, care ne-a acordat un scurt interviu în exclusivitate.


Doamnă Belcea, aș vrea să vă întreb dacă ați dori să ne descrieți cum a decurs recitalul dumneavoastră la Opera Bastille în Paris pe care l-ați susținut în data de 26 ianuarie?

A fost un început promițător al anului, un concert cu un repertoriu care ne este foarte drag - Cvartetul în Re major "Hoffmeister" de Mozart și Cvartetul nr. 3 de Benjamin Britten. A fost un început bun mai ales prin faptul că noi nu cântăm atât de des în Paris, astfel că atunci când o facem, e întotdeauna un eveniment important. A fost o sală plină și da, e primul concert după o pauză un pic mai lungă - am adăugat un nou membru familiei, o fetiță care are acum șase săptămâni. Încetul cu încetul ne reintrăm în ritm.


Ați început în forță, aș putea spune. M-am uitat pe programul dumneavoastră și aveți prevăzute concerte în toată Europa în următoarea perioadă. Ce alte proiecte aveți?

Proiecte sunt întotdeauna, dar intervin de multe ori probleme financiare, ca peste tot; dorim însă din suflet să înregistrăm cele trei cvartete de Britten pe un DVD. Voiam să facem asta anul trecut, dar din nefericire nu a fost destul de bine organizat acest proiect. Sperăm că acum, în luna aprilie, se va întâmpla. Noi cântăm Cvartetele de Britten de mult timp și e un compozitor foarte important pentru noi. Și după succesul înregistrărilor pentru televiziune ale cvartetelor de Beethoven, de acum doi ani, ni s-a propus și acest proiect cu cvartetele de Britten și ne-am bucura dacă într-adevăr s-ar întâmpla și minunea asta. Pe lângă concertele pe care le-ați descris, începem acum un turneu în Italia, iar după aceea ne plimbăm prin Europa - sunt colaborări cu alți muzicieni, cu prieteni dragi. Apoi câteva turnee - în Coreea în luna septembrie și în America în luna octombrie.


România se află pe harta itinerariului dumneavoastră?

Da. În sfârșit vom veni și la București - nu anul acesta, dar anul viitor în luna septembrie, la Festivalul Internațional "George Enescu". E o onoare pentru noi să luăm parte la acest festival și, în sfârșit, se pare că vom veni la următoarea ediție. Suntem foarte, foarte bucuroși.

Interviu realizat de Petra Gherasim