Arhivă : Interviuri Înapoi

'Opera Nights' - cel mai mare festival de operă în aer liber din România

Publicat: joi, 11 Iulie 2013 , ora 15.06

Cel mai mare festival de operă în aer liber din România - 'Opera Nights'- se desfășoară până în 15 iulie în curtea interioară a Castelului Corvinilor din Hunedoara și pe Esplanada Lapidarium a Palatului Magna Curia din Deva. Publicul poate urmări unele dintre cele mai cunoscute opere semnate de Giuseppe Verdi, Gaetano Donizetti și Frederick Loewe. Ajuns la cea de-a treia ediție, Festivalul 'Opera Nights' s-a deschis în 10 iulie la Deva, cu un program special de arii și duete semnate de Verdi și Wagner, organizatorii dorind să marcheze astfel faptul că anul 2013 este dedicat celor doi compozitori, la nivel mondial. Detalii aflați dintr-un interviu cu Alexandru Gruian, Directorul Festivalului.


Ce ați pregătit această ediție
"Opera Nights"?

Este o ediție mamut, nu numai prin cele cinci spectacole din cinci seri consecutive, ci și prin spațiul dublu - adică și la Palatul Magna Curia din Deva și la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Prin urmare, toate pregătirile au trebuit înmulțite cu 2, iar ediția din acest an se va deschide în această seară cu Gala Wagner la Deva. Va fi urmată de "Trubadurul", apoi ne întoarcem pentru "Don Pasquale", mergem din nou la Castelul Corvinilor pentru "Elixirul dragostei", iar finalul îi aparține musicalului "My fair lady".


Aveți și câțiva invitați speciali în această ediție.

Da. Festivalul Opera Nights redevine internațional. Din 2013 avem din nou invitați de peste hotare: Zarui Vardanian din Republica Moldova, Hector Lopez din Mexic, Jose Conception din Spania - pentru ai menționa doar pe câțiva dintre ei.


Cărui public îi este dedicat acest festival?

Deși este vorba despre două localități relativ mici - Deva și Hunedoara -, care au împreună 120.000 de locuitori, prin faptul că am perseverat în organizarea acestui festival și a avea standarde artistice ridicate, ne adresăm publicului avizat, amator de muzică clasică. Am observat că faptul că Opera Nights durează duce la formarea unui public, la creșterea lui. Dacă am început cu emoții și un public de 800 de persoane, iată că acum noi credem că vom depăși la această ediție 3.000 de spectatori.


Interviu realizat de Andreea Chiselev