Arhivă : Interviuri Înapoi

Ateliere bazate pe metoda Dalcroze - la sediul Radio România

Publicat: vineri, 31 Mai 2013 , ora 13.43

Asociația «De dragul artei» organizează, pentru prima oară în România, o serie de ateliere bazate pe metoda Dalcroze - metodă de învățare a muzicii prin ritm și mișcare, cunoscută și practicată în întreaga lume. Seria atelierelor se derulează între 31 mai și 2 iunie 2013, în Studioul Alfred Alessandrescu, la sediul Radio România.

Atelierele Dalcroze sunt susținute de o muziciană specializată, Anne-Claire Rey-Bellet - profesoară la Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva:

«Metoda Dalcroze este o legătură interesantă între muzică și mișcare. Legătura dintre copii și părinții lor este emoțională și în atelierele noastre împărtășesc muzică și experiențe diferite. De aceea este important să fie împreună. Dar la Geneva am și studenți de 85 de ani pentru că metoda Dalcroze este folositoare toată viața. Muzica pe care o folosesc în atelier se bazează pe improvizații, pentru că adaptez muzica și tempourile mișcărilor copiilor. Deci, muzica înregistrată nu ne este folositoare. Trebuie să improvizez pe moment.»

Un interviu de Larisa Clempuș