Arhivă : Interviuri Înapoi

Mediateca 'George Enescu' se redeschide

Publicat: marți, 15 Ianuarie 2013 , ora 16.29

Biblioteca Metropolitană București redeschide marți, 15 ianuarie 2013, Mediateca "George Enescu", unica filială publică specializată pe profil de artă și multimedia din București. Cei interesați au acces la audiții ale materialelor mediatecii - discuri cu muzică clasică dar și piese de teatru - la vizionări de filme de artă, documentare, pot consulta enciclopedii și dicționare de artă și poate utiliza unul dintre calculatoarele disponibile, cu acces la internet. Mediateca include de asemenea și un fond de partituri enesciene. Despre facilitățile oferite de Mediateca "George Enescu" în noua sa locație, din strada Mihai Bravu ne vorbește coordonatorul proiectului, Sergiu Găbureac:

Este vorba de încă o filială specializată a Bibliotecii Metropolitane București. Mediateca "George Enescu" se încadrează în rândul filialelor specializate ale Bibliotecii Metropolitane București, care numără în prezent, pe tot teritoriul capitalei, 35 de filiale. Ea este destinată în special iubitorilor de artă și stochează un număr considerabil de unități de volume, albume, CD-uri, DVD-uri, casete video și audio cu toate producțiile artistice realizate de-a lungul anilor atât în țară, cât și în străinătate. Spațiul va fi dedicat unor manifestări de microgrup pentru o inițiere în domeniul muzicii, dar și inițiere în celelalte arte, în domeniul teatrului. De asemenea, va fi folosit ca un spațiu non-convențional pentru elevii din școli, proiecții cinematografice care se leagă de bibliografia școlară, în special pentru elevii din licee. Avem în dotare aparatura necesară atât pentru proiecții, cât și pentru audiții. De asemenea, filiala are un biblionet, o unitate specializată pentru comunicarea la distanță și stații de lucru care generează accesul la bazele de date ale Bibliotecii Metropolitane București on-line; e vorba de Biblioteca daco-romanica.


În ce spațiu vă veți desfășura activitatea?

Spațiul nostru se află în fața Primăriei sectorului 2, Șoseaua Mihai Bravu nr. 4. Tot aici va fi și Artoteca Bucureștilor, tot o filială a Bibliotecii Metropolitane.


Și programul de funcționare?

Luni, marți, miercuri - programul este de la ora 11 la ora 18, iar joi și vineri programul este de la ora 9 la ora 16.


La categoria Muzică, ce pot consulta cei interesați în Mediateca "George Enescu"?

Absolut orice gen muzical. Bineînțeles că accentul cade pe muzica clasică, dar avem și muzică rock, pop, muzică de jazz… toate genurile muzicale, pe suporturi realizate la cel mai înalt nivel profesional. Accesul este gratuit, ca orice serviciu al Bibliotecii Metropolitane București. Multe dintre documentele noastre pot fi împrumutate și la domiciliu. Ne bucurăm că am reușit să redeschidem această filială, pentru că ea era necesară și cerută, solicitată de către cei iubitori de artă din București. Prin parteneriatele încheiate cu instituțiile de profil, cu școlile de muzică, cu liceele de specialitate, creăm elevilor o bună bază de instruire, dar nu numai elevilor, ci și celorlalți dornici de informare și instruire în domeniul artelor.

Interviu realizat de Ioana Marghita