Arhivă : Interviuri Înapoi

Despre SoNoRo Interferențe cu violistul Răzvan Popovici

Publicat: luni, 21 Mai 2012 , ora 10.25

Programul SoNoRo Interferențe continuă și în 2012. Anul acesta ați organizat un workshop la Kiev. Ce au adus nou aceste cursuri sub aspectul schimbului de experiență despre care ne vorbeați nu demult?

Pe lângă faptul că am organizat pentru prima dată Turneul "Interferențe" într-o metropolă, ne-am încălcat cumva, puțin, regulamentul de a-l face într-un loc retras, la țară, unde avem liniște mare, dar ne-am gândit că posibilitatea pentru bursieri de a cânta în celebra filarmonică din Kiev, care este una dintre sălile cele mai cunoscute ale fostei Uniuni Sovietice, a fost o șansă foarte mare.

A doua noutate a fost tot un experiment - de a combina bursieri români cu bursieri ucrainieni. Le-am oferit burse și tinerilor talentați ucrainieni și celor din România. Am lucrat în mod tradițional, intens, timp de cinci zile. De data aceasta s-au repetat piese întregi, iar la sfârșit, în13 mai, am avut curajul să ne prezentăm, cu toate că a fost un working progress, cu piesele întregi la Filarmonica din Kiev. Pe lângă concertul "Interferențe" amintit, am avut și un alt concert, noi, maeștrii, ca să spunem așa, și reprezentanții Festivalului SoNoRo, tot cu Filarmonica din Kiev; practic a fost un concert de prezentare a Festivalului SoNoRo Kiev, care se va desfășura în octombrie.

Urmează încă două workshop-uri; primul în parteneriat cu Banca Națională la Păltiniș, iar cel de-al doilea, în martie 2013, în reședința Fundației Paul Hindemith din Blonay.