Cronici Înapoi

Turneul Internațional Stradivarius - "Paganini Magic" s-a încheiat cu un concert la o altitudine de 2025 m, în Munții Bucegi

Publicat: luni, 18 Iulie 2022 , ora 9.31

Alexandru Tomescu cu vioara Stradivarius Elder-Voicu și chitaristul Dragoș Ilie au încheiat ediția a XV-a Turneului Internațional Stradivarius - "PAGANINI MAGIC" printr-un concert oferit publicului, peste 500 pesoane adunate în fața Cabanei Caraiman, în Munții Bucegi, la o înălțime de peste 2000m. Cele mai valoroase și inspirate sonate ale lui Niccolo Paganini s-au auzit pentru prima dată, pe Vioara Stradivarius Elder-Voicu, Obiect de Patrimoniu Național în Munții Bucegi, la o altitudine de 2025m, platoul din fața Cabanei Caraiman fiind transformat într-o adevărată sala de concerte în aer liber, spectatorii bucurându-se de muzică și priveliștea superbă.

"PAGANINI MAGIC" - Turneului Internațional Stradivarius - s-a desfășurat în perioada 26 iunie-16 iulie 2022 și am străbătut peste 4000 km, 13 localități din România și București, a adunat peste 10000 de oameni într-un număr de 16 concerte. Turneul a debutat la Oradea, pe 26 iunie, la Catedrala Greco-Catolică "Sfântul Nicolae", a continuat pe 27 iunie, la Bădăcin/Sălaj - Casa Memorială "IULIU MANIU", 28 iunie, Satu-Mare/Filarmonica "Dinu Lipatti", 30 iunie, Bistrița/Cramele Jelna, 1 iulie, Siret/Suceava - Biserica Romano-Catolică, 2 iulie, Mihăileni/Botoșani - Căminul Cultural, 3 iulie, Iași/Palatul Culturii-Sala Voievozilor, 5 iulie, Ghimeș-Făget/Bacău-Biserica Romano-Catolică, 6 iulie, Brașov/Biserica Neagră, 7 iulie, Sibiu/Muzeul Brukenthal, 8 iulie, Sebeș/Catedrala Reformată-Lutherană, 10 iulie, Târgu-Jiu-Parcul Coloana fără sfârșit a lui Brâncuși, 12 iulie, București-Catedrala "Sfântul Iosif", 13 iulie, București, Sala Radio, 14 iulie, la Cărturești Carousel. Ultimul concert al turneului va avea loc pe 16 iulie, ora 11:00, Cabana CARAIMAN/Munții Bucegi, unde pentru prima oară vioara Stradivarius Elder Voicu se va auzi la o altitudine de 2025 m.

Programul "PAGANINI MAGIC" a prezentat Centone di Sonate, op. 64, MS 112- 6 sonate pentru vioară și chitară clasică, cu durată de 75 minute.

Sonata nr. 1 în la minor

- Introduzione. Larghetto

- Allegro maestoso. Tempo di marcia

- Rondoncino. Allegro

Sonata nr. 2 in Re major

- Adagio cantabile

- Rondoncino. Andantino. Tempo di Polacca

Sonata nr. 3 in Do major

- Introduzione. Prestissimo

- Larghetto cantabile

Sonata nr. 4 in La major

- Adagio cantabile

- Rondo. Andantino. Allegretto

Sonata nr. 5 in Mi major

- Allegro assai

- Andantino. Vivace

Sonata nr. 6 in La major

- Larghetto cantabile

- Rondo. Allegro assai

Și în acest an, Turneul Internațional Stradivarius a fost dedicat unei cauze de interes public - #Conectați la Muzică#Conectați la FapteBune, în sprijinul tinerilor artiști ucrainieni afectați de război.

Aducem o mulțumire specială Publicului, Partenerilor, Sponsorilor și Partenerilor media, Jurnaliștilor și tuturor celor care au susținut proiectul și în acest an, astfel că prin susținerea lor au contribuit extraordinar la crearea unei comunități importante și extinse iubitoare de muzică clasică.