Agenda de concert Înapoi

Lera Auerbach, dirijoare și pianistă, pe scena Filarmonicii "George Enescu"

Publicat: joi, 2 Februarie 2023 , ora 10.05

În concertele din zilele de joi, 9 februarie și vineri, 10 februarie 2023, la ora 19.00, de la Ateneul Român, Filarmonica "George Enescu" o are ca invitată pe Lera Auerbach, care va evolua în dubla ipostază de dirijoare și solistă a Orchestrei Filarmonicii "George Enescu". Cunoscută drept un muzician complex, Lera Auerbach s-a afirmat deopotrivă pentru arta sa interpretativă, ca pianistă și la conducerea unor ansambluri de prestigiu, cât și în calitate de compozitoare, lucrările sale de mari dimensiuni (opere, simfonii etc.) fiind interpretate de orchestre importante și de soliști proeminenți ai scenei internaționale și, de asemenea, incluse în numeroase producții discografice.

Viziunea sa artistică se exprimă și prin intermediul literaturii și al artelor plastice: Lera Auerbach a publicat volume de poezie și de aforisme, iar picturi ale sale fac parte din expoziții ale galeriilor de artă și din colecții particulare.

În prima parte, Lera Auerbach va conduce de la claviatură Concertul nr. 20, în re minor, pentru pian și orchestră, KV 466 de Wolfgang Amadeus Mozart, urmând ca, după pauză, să preia pupitrul dirijoral pentru a interpreta, alături de Orchestra Filarmonicii "George Enescu", Simfonia nr. 5, în mi minor, op. 64 de Piotr Ilici Ceaikovski.

Ateneul Român
Joi, 9 februarie 2023, ora 19
Vineri, 10 februarie 2023, ora 19

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

Dirijoare și solistă: LERA AUERBACH

Program

Wolfgang Amadeus Mozart
Concertul nr. 20, în re minor pentru pian și orchestră, KV 466

Piotr Ilici Ceaikovski
Simfonia nr. 5 în mi minor, op. 64

Mai multe informații despre acest concert pot fi găsite aici: https://www.fge.org.ro/calendar