Se întâmplă la Radio România Înapoi

Felicitări și mulțumiri, Dan Șanta!

Publicat: miercuri, 29 Septembrie 2021 , ora 16.16

Marți, 28 septembrie a.c., Dan Șanta, Director Relații Internaționale Radio România, a fost reales, prin vot, vicepreședinte al U.R.T.I. (Uniunea Internațională de Radio și Televiziune), în cadrul Adunării Generale a organizației. Din motive legate de restricțiile impuse de pandemie, Adunarea Generală a U.R.T.I. din acest an s-a desfășurat prin teleconferință.

Radio România și-a asumat un rol activ în cadrul U.R.T.I., derulând numeroase proiecte de cooperare cu membrii organizației, iar în ultimii ani a contribuit în mod special la dezvoltarea unei platforme de dialog între membrii U.R.T.I. și ABU (Asia-Pacific Broadcasting Union). Realegerea lui Dan Șanta într-un nou mandat ca vicepreședinte al U.R.T.I. reconfirmă poziția de care se bucură Radio România în interiorul U.R.T.I. și reprezintă, în același timp, garanția continuării parteneriatului și a proiectelor aflate în curs.

Fiind cea mai veche uniune de radio și televiziune din lume - a fost înființată în 1946 - U.R.T.I. își desfășoară activitatea sub patronajul UNESCO și are în prezent peste 60 de membri, posturi publice de radio și televiziune din întreaga lume, între care Radio France, RTBF (Belgia), ERT (Grecia), MTV (Ungaria) sau RTP (Portugalia), dar și organisme internaționale precum ABU sau CMCA.

Felicitări și mulțumiri, Dan Șanta!