Agenda de concert Înapoi

Corul Madrigal anunță premiera unui nou proiect muzical - Salve Regina

Publicat: joi, 29 Septembrie 2022 , ora 12.03

Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" anunță premiera Concertului Extraordinar "Salve Regina", organizat pe 8 octombrie 2022, de la ora 20:00, la Catedrala Sf. Iosif din București. Evenimentul va fi dirijat Alexander Drèar, invitat extraordinar al Corului Madrigal la București, coordonatorul catedrei de dirijat a Universității Mozarteum, din Salzburg.

Accesul spectatorilor la concert este gratuit și se va face exclusiv prin rezervarea online a biletelor cu valoare 0 pe Bilete.ro la https://s9.ro/1oiv, conform regulamentului afișat pe platformă.

Concertul Extraordinar "Salve Regina" este realizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Romano-Catolică București și reprezintă o premieră repertorială pentru Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin".

Programul evenimentului prezintă un periplu prin muzica sacră scrisă pentru cor în perioada Romantismului german și austriac și cuprinde o serie distinctă de lucrări din creația compozitorilor Franz Schubert, Felix Mendelssohn Bartholdy, Johannes Brahms și Anton Bruckner. Lucrările au fost special alese de Dr. Alexander Drèar, cu accent pe creații care să pună în lumină sonoritatea unică a corului, precum și spiritul sonor al romantismului, în special din sfera muzicii sacre.

Doctor în muzică și coordonatorul Departamentului de Dirijat, Dirijat coral și Dirijat Orchestră de suflători în cadrul Universității Mozarteum din Salzburg, Alexander Drèar este unul dintre cei mai renumiți formatori europeni în arta dirijorală și o inspirație pentru noile generații de dirijori și muzicieni.

La invitația Corului Madrigal, Dr. Alexander Drèar a coordonat pe parcursul lunilor septembrie și octombrie, la București, un program interactiv de specializare în arta dirijatului coral, desfășurat exclusiv în cadrul inițiativelor de profesionalizare derulate sistematic de Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin". Astfel, în cadrul workshopurilor desfășurate la sediul Corul Madrigal, Dr. Alexander Drèar a pregătit împreună cu dirijorii Anna Ungureanu și Cezar Verlan noul repertoriu "Salve Regina", dedicat cu precădere compozitorilor germani și austrieci de secol XIX.

Mai multe informații sunt disponibile pe www.madrigal.ro și pe paginile de social media ale ansamblului.