Agenda de concert Înapoi

Brukenthal Unplugged - festivalul care îl celebrează pe Brukenthal

Publicat: marți, 6 Iulie 2021 , ora 10.01


Filarmonica de Stat Sibiu aniversează 300 de ani de la nașterea Baronului Samuel von Brukethal printr-o serie de concerte simfonice sub denumirea de Brukenthal Unplugged. Acest festival este la prima ediție, iar primele evenimente neamplificate vor avea loc joi, 8 iulie, și vineri, 9 iulie, sub forma unui dublu-concert al Orchestrei Filarmonicii, desfășurate în Sibiu și în Cisnădie. Naiul este numitorul comun al celor două evenimente, fiind prezenți doi dintre cei mai renumiți soliști: Flavius Tinică și Radu Nechifor.

Primul concert se va desfășura joi, 8 iulie, în curtea Muzeului Brukenthal, în casa baronului, solist fiind naistul Flavius Tinică, acompaniat de orchestra Filarmonicii Sibiu. Ucenic al maestrului Gheorghe Zamfir, solistul s-a născut și a crescut în Tulcea, după care a învățat meserie de la cei mai mari instrumentiști în capitală la Universitatea Națională de Muzică București. Accesul la eveniment se face pe baza biletelor pe care le puteți achiziționa online de pe iabilet.ro sau de la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu, în valoare de 40 de lei (preț întreg) și 20 de lei (preț redus).

Cel de-al doilea concert din cadrul festivalului se va desfășura în Cisnădie, Parcul Măgura, vineri, 9 iulie. Orchestra Filarmonicii va cânta înpreună cu Radu Nechifor, renumitul naist sibian. Încă de la vârsta de 12 ani, acesta nu a mai lăsat naiul din mână, intrând primul în clasa maestrului Gheorghe Zamfir de la Universitatea Națională de Muzică București. În prezent lucrează la promovarea instrumentului pe care îl și construiește, fiind profesor la Liceul de Artă din Sibiu și organizând masterclass-uri de nai. Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Ambele concerte din cadrul Brukenthal Unplugged vor fi dirijate de Daniel Jinga, directorul general al Operei Naționale București. Acesta s-a afirmat ca dirijor coral și Doctor în Muzică a Universității Naționale de Muzică București. A dirijat cele mai importante orchestre și ansambluri corale din România. Este inițiatorul unor proiecte de pop-rock simfonic sau "mainstream", pentru popularizarea muzicii simfonice, înpreună cu artiști ca Phoenix, Iris, Smiley, Marius Moga, Gheorghe Zamfir.

Baronul Brukenthal va fi sărbătorit printr-un Concert Simfonic Extraordinar chiar de ziua lui, luni 26 iulie 2021, tot în curtea Palatului Brukenthal. Pe scenă vor urca din nou muzicienii din Orchestra Filarmonicii, conduși de această dată de dirijorul Cristian Lupeș. Invitat special pentru acest concert este îndrăgitul violonist Alexandru Tomescu.

---

Sprijiniți muzica Filarmonicii Sibiu! Deveniți mecena prin donații onorifice în contul:

RO 86 TREZ 57621 G 370100XXXX (CUI/CF Filarmonica de Stat Sibiu: 4556263)

---

Urmăriți-ne pe:

www.facebook.com/FilarmonicaSibiu

www.youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu

www.instagram.com/filarmonicasibiu

https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa

www.tiktok.com/@FilarmonicaDeStatSibiu


Description: ‼️IMPORTANT!
Accesul se va face respectând normele sanitare în vigoare. Vor putea participa la eveniment DOAR persoanele care fac dovada imunizării împotriva COVID19:

Description: ✅ sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
Description: ✅ prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore!
Description: 👉Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm la concerte!