Cronici Înapoi

AUDIO. Reportaj la concertul Big Band-ului Radio cu Alice Francis

Publicat: vineri, 11 Noiembrie 2022 , ora 14.18

Spectacol electrizant aseară la Sala Radio, cu muzică, dans și proiecții video. Big Band-ul Radio a susținut un concert alături de Alice Francis, o cântăreață din Germania cu origini românești. Printre spectatori s-au aflat și jucătorii a patru echipe naționale de rugby, prezenți în aceste zile la un turneu organizat la București.


Alice Francis a interpretat alături de Big Band-ul Radio piese de pe cel mai recent album al său, Club Noir, dar și câteva dintre hiturile sale mai vechi. Solista a impresionat prin vocea și charisma sa, dar și prin energia deosebită de care a dat dovadă. Ea a cântat și a dansat într-un ritm debordant de la un capăt la altul al spectacolului, ca o Josephine Baker a zilelor noastre.

Alături de Big Band-ul Radio, dirijat de Simona Strungaru, s-au aflat și doi muzicieni din formația de electro-swing a lui Alice Francis, precum și dansatorii din trupa Jazz Roots Bucharest, care au ajutat-o pe cântăreață să ridice efectiv întreaga sală în picioare.

Pentru ca seara să fie de neuitat, la concert au luat parte și componenții echipelor naționale de rugby din România, Tonga, Chile și Uruguay. Am cules impresii de la antrenorii celor două echipe sud-americane și de la jucătorii din Tonga.

"Am experimental un gen diferit de muzică față de ce obișnuiesc acasă, deci a fost bine. Am fost bucuroși, ne-am ridicat și am dansat puțin. Da, a fost o experiență bună." - Aisea - jucător, Tonga

"Îmi place jazzul, m-am bucurat de această ocazie. Cred că le-a prins foarte bine băieților să asculte un astfel de concert." - Ricardo Cortez - antrenor, Chile

"E o bună oportunitate să ne relaxăm și să vedem lucruri pe care nu le vedem de obicei la rugby." - Esteban Menenses - antrenor, Uruguay

"Chiar ne-a plăcut, e un lucru nou pentru noi. Cântăreața a fost uimitoare!" - Anzelo - jucător, Tonga

Alice Francis activează la Berlin, dar s-a născut la Timișoara, din tată tanzanian și mamă româncă. Așa că ne-a povestit în limba română cum a trăit concertul:

"A fost nemaipomenit. Am mai avut audiență care cânta cu noi, dar astăzi a fost fenomenal, se auzea ca un perete care venea, așa."

Ai avut emoții din cauza echipelor de rugby?

"Și uitasem deja de ei și când am ieșit, mă uit și odată văd niște tipi așa mai musculoși, după aia mi-am dat iarăși seama. Și m-am gândit a, ok, nu e rău!. Foarte fain a fost."

Despre albumul tău, Club noir, poți să-mi spui câteva cuvinte? Are o poveste, un scenariu, exact ca un film?

"Da, exact, este ca un film, am fost inspirați de film noir. Filmele ălea care aveau murder and who's the killer. Dacă ascultați așa mai atent, adică așa ne-am gândit noi, atunci trebuie să știi cine este killer-ul."

Cum ai lucrat cu muzicienii din orchestră și cu dansatorii?

"Astăzi au fost foarte multe jam-uri, adică n-a fost tot programat ce am cântat noi în seara asta, a fost foarte mult așa, spontaneously."

Credit foto: Alexandru Dolea

Reportaj realizat de Viorel Grecu