Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Smaranda Oțeanu-Bunea

Publicat: luni, 30 Ianuarie 2023 , ora 11.22

 În cadrul Galei Premiilor „Musicrit”, doamna Smaranda Oțeanu-Bunea a fost distinsă cu premiul „In Memoriam Grigore Constantinescu” pentru întreaga activitate. Membră fondatoare a Uniunii Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România, doamna Smaranda Oțeanu-Bunea i-a oferit Anei Sireteanu următoarea declarație în legătură cu distincția primită:

Sigur că de-a lungul timpului noi am mai primit trofee, medalii, dar acest premiu este cu totul special. În primul rând că este prima ediție a premiilor „Musicrit”. Pentru mine a fost un moment de mare emoție, pentru că erau prezenți și mulți colegi în sală, iar acest premiu încununează cei 40 de ani de activitate pe care am avut-o noi. Acesta este adevărul, au fost 40 de ani de activitate sub bagheta lui Grigore Constantinescu, acesta este motivul pentru care premiul se numește „In Memoriam Grigore Constantinescu”. Eram o echipă, Sava, Vartolomei, Alfred Hoffman, Totoviceanu, Daniela Caraman-Fotea și mulți, mulți alții. Eram o echipă care lucram non-stop pentru viața muzicală românească și, mai mult, tot sub bagheta lui Grigore, am conectat toate proiectele noastre la necesitățile vieții muzicale.

Acest premiu nu este premiul meu, este o distincție care oferită întregii echipe, din punctul meu de vedere. De asemenea, atenția noastră se îndrepta spre publicul tânăr, o problemă care nu se va termina niciodată. De aceea am inventat Opera Comică pentru Copii în 2000, pe care eu am fondat-o alături de toți, mai apoi în 2017 am făcut Teatrul „Stela Popescu”, iar în 2019 - Teatrul Muzical „Ambasadorii”, trei instituții lirice, fiecare cu specificul lui, dar o singură pledoarie susținută de toți: valoare, educație și mare artă, că altfel nu aveam pentru ce să ne zbatem. Cum spuneam, eram o echipă și eram foarte atenți la fiecare eveniment pe care îl plantam în viața artistică. De fapt, noi construiam o a doua hartă muzicală a țării și eram foarte interesați să nu pierdem nici un fel de ocazie și să mergem mai înainte. Distincția aceasta o primesc cu mare emoție.


Interviu realizat de Ana Sireteanu