Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu pianista Alexandra Segal

Publicat: luni, 19 Septembrie 2022 , ora 14.10


Pianista Alexandra Segal, din Israel, este câștigătoarea Premiului I al secțiunii "pian" a Concursului Internațional "George Enescu" . Tânăra interpretă, născută în Kiev în 1995, a vorbit despre participarea la concurs într-un interviu oferit colegei noastre, Ioana Țintea, după marea finală.


Alexandra Segal, ce însemnătate are acest premiu pentru dumneavoastră?

Încă nu îmi vine să cred că vorbim despre asta! Seara aceasta este un vis împlinit pentru mine, deoarece mi-am dorit de mult timp să cânt acest concert pentru pian de Prokofiev. Faptul că l-am cântat pe această scenă magnifică, alături de orchestră și cu un dirijor grozav, este minunat!


Cum ați descrie experiența pe parcursul întregului concurs?

Extraordinară. A fost concursul în care m-am simțit cel mai bine. Organizarea a fost fantastică, fiecare detaliu a fost pus la punct, nu mi-am făcut griji pentru nimic, atmosfera a fost minunată... nu am suficiente complimente.


Când ați luat decizia de a participa la acest concurs si care a fost motivația in alegerea repertoriului?

Îl aveam în vedere de câțiva ani, de când am descoperit lucrările lui Enescu, mai ales Sonata nr.1 pe care am și ales-o pentru concurs. Din punctul meu de vedere este o capodoperă și nu știu de ce nu este cântată atât de mult precum ar trebui. A fost un prilej minunat de a o aduce în fața publicului prin propria interpretare.


Ce urmează în agenda dumneavoastră?

Având în vedere tot ce se întâmplă în lume în ultima vreme, nu intenționez să îmi fac planuri, deoarece am descoperit cât de fragil poate să fie totul. Sper doar să pot continua să aduc muzică în viața oamenilor, să urc pe scenă. De asemenea, sper în vremuri pașnice pentru țara mea de origine și îmi doresc să continui să fac ceea ce fac.

Interviu realizat de Ioana Țintea