Agenda de concert Înapoi

Apel deschis de participare la primul ansamblu orchestral online din România: Orchestra 'D'a Camera Online'

Publicat: vineri, 15 Octombrie 2021 , ora 12.27


Asociatia Culturala D'a Camera continuă "Povestea primei simfonii" prin lansarea unui apel deschis de participare la primul ansamblu orchestral online din România: Orchestra "D'a Camera Online"!

Asociatia Culturala D'a Camera dă startul la campania interactivă de educație muzicală și promovare a "Simfoniei nr. 1 în la major" în rândul tinerilor elevi și studenți din liceele și facultățile de interpretare muzicală din toată țara, prin lansarea unui apel deschis de participare la primul ansamblu orchestral online din România: Orchestra "D'a Camera Online".

Prin participarea la apel, Asociatia D'a Camera le oferă ocazia unică tinerilor să cunoască și să învețe un fragment din Simfonia nr.1 în la major de George Stephanescu, sub îndrumarea unor muzicieni profesioniști.

Tinerii dornici să interpreteze creația lui George Stephanescu ca parte din primul ansamblu orchestral online din România, Orchestra "D'a Camera Online", vor avea la dispoziție fragmentul propus și înregistrarea live din concert a dirijorului Tiberiu Soare pe site-ul www.dacamera.ro.

Apelul deschis de participare la primul ansamblu orchestral online din România, Orchestra "D'a Camera Online", se va desfășura în două etape:

· Etapa 1: pregătirea și instruirea candidaților: sesiuni de pregătire a partiturii propuse, prelegeri și îndrumare spre înțelegerea textului muzical;

· Etapa 2: realizarea înregistrarilor individuale și formarea ansamblului virtual.

Asociatia D'a Camera invită elevii si studenții cu vârsta maximă de 28 de ani să se înscrie în Orchestra "D'a Camera Online".

Iată calendarul demersului propus de Asociația D'a Camera:

* 13 - 21.10 - perioada înscrierilor:

Înscrierea se face prin email la : asociatia.dacamera@gmail.com în perioada 13 - 21 octombrie 2021. Email-ul trebuie sa conțină: o scurtă biografie.

Comisia de evaluare a înscrierilor este formată din:

Sinaci Radu Lucian - Prim violoncelist al Orchestrei de Camera Radio si Presedintele Asociatiei culturale DaCamera

Manasi Daniel - Concert-Maestru al Orchestrei de Camera Radio si Membru al Asociatiei Culturale DaCamera

Marian Alexandru - Concert-Maestru al Orchestrei de Camera Radio si Membru al Asociatiei Culturale DaCamera

Danila Lucian Gabriel - Prim Violonist al viorii a 2-a la Orchestra de Camera Radio si Membru al Asociatiei Culturale DaCamera

* 22.10 - anunțarea candidaților

* 23 - 26.10 - pregătirea și instruirea candidaților:

Candidații vor participa la sesiuni de pregătire a fragmentului propus. Aceștia vor primi îndrumare din partea violonistului Manasi Daniel, concert-maestru al Orchestrei de Cameră Radio și membru al Asociației Culturale D'a Camera, pentru interpretarea corectă, adecvată a partiturii.

Sesiunile de pregătire de vor desfasura prin intermediul aplicației online Zoom în perioada 22 - 25 noiembrie, după cum urmează:

· 23.10 - sesiune colectivă de prezentare a lucrării și înțelegere a textului muzical, cu Manasi Daniel, Radu Sinaci;

· 24.10 - sesiune individuală de citire a textului muzical, cu Manasi Daniel;

· 25.10 - sesiune individuală privind tehnica de execuție, aprofundarea textului, cu Manasi Daniel

· 26.10 - sesiune colectivă de concluzii, prelegeri, Q&A, cu Tiberiu Soare, Manasi Daniel, Andreea Kiseleff, Radu Sinaci


Orele exacte și durata sesiunilor se vor anunța în de 22.10, după finalizarea înscrierilor, deoarece vor fi stabilite funcție de numărul celor înscriși.

* 26 - 27.10 - pregătirea înregistrărilor

Candidatii vor fi rugati sa inregistrareze fragmentul studiat in perioada sesiunilor de pregătire si sa le trimita in format downloadabil la asociatia.dacamera@gmail.com

* 28.10 - difuzarea

Înregistrările realizate vor alcătui Orchestra D'a Camera Online interpretând fragmentul din Simfonia nr. 1 în la major de George Stephanescu.

Aceasta va fi difuzată în data de 28 octombrie 2021, de la ora 19:00, pe site-ul oficial www.dacamera.ro și pe paginile de socializare dedicate proiectului.

Proiectul cultural Povestea Primei Simfonii, organizat de Asociația D'a Camera, în parteneriat cu Radio România Muzical, Universitatea Națională de Muzică București, Orchestrele și Corurile Radio România, este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.